Mainos

Fitness-trendi näkyy Syömishäiriöklinikalla

Syömishäiriöistä kärsivistä potilaista voi nähdä kilpaurheiluun ja kuntoiluun liittyvän fitness-trendin arkipäiväistymisen, kerrotaan Syömishäiriöklinikalta.

Klinikan terapeuttien vastaanotoilla käy asiakkaita, jotka ovat fitness-harrastuksen myötä joutuneet eksyksiin ruokavalionsa ja kehonsa kanssa.  

Fitness-intoilussa voi olla kyse myös syömishäiriön muodonmuutoksesta. Esimerkiksi anoreksiaa sairastava saattaa kokea olevansa terve, kun hän tavoittelee lihaksikasta vartaloa laihduttamisen sijaan.  

Klinikan toiminnanjohtaja Marjo Sandvik sanoo, että fitnessin harjoittaminen on muodostunut häiriöksi silloin, kun se alkaa hallita arkea. Tuolloin vaikkapa ystävien tapaamisesta tingitään mieluummin kuin päivittäisestä kuntoilusta.  

– Treenataan, kun ei enää jakseta eikä haluta, mutta on pakko. Kun hyvä olo ei tule liikkumisesta sinänsä, vaan senteistä, kiloista ja määristä - silloin puhuu sairaus, jonka alle terve mieli ja kehon tarpeet jäävät.  

Kokkolassa sijaitseva Syömishäiriöklinikkaan kuuluu muun muassa Syömishäiriösairaala, joka on Suomen suurin yksityinen alan sairaala.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja