Mainos

Finnet tiivistää yhteistyötään

Finnet-ryhmään kuuluvat alueelliset puhelinyhtiöt perustavat valtakunnallisen yhtiön. Finnet-yhtiöt ilmoitti tänään, että viisi ryhmän yhtiötä nivotaan yhteen. Uuden konsernin on määrä aloittaa toimintansa ensi vuodenvaihteessa.

Puhelinyhtiöiden neuvottelukunnan ehdotuksen mukaan yhtiöön liittyvät Datatie, Finnet International, Kaukoverkko Ysi, Finnet Ventures ja Radiolinja.

-Käytännössä yhdistyminen tarkoittaa valtakunnallisten toimintojemme tiivistämistä ja konsernin emoyhtiön luomista. Se ei suinkaan merkitse valtakunnallista puhelinyhtiötä, jolla olisi jokaisessa kaupungissa oma toimipisteensä, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Reijo Svento.

Neuvottelutulos esiteltiin tänään puhelinyhtiöiden toimitusjohtajille. Päätös edellyttää vielä muodollista hyväksyntää puhelinyhtiöiden hallintoelimiltä 15. toukokuuta mennessä.

Alueelliset puhelinyhtiöt perustivat Finnet-liiton vuoden 1996 alussa yhteistyöelimekseen. Finnet-ryhmään kuuluu 46 puhelinyhtiötä sekä niiden valtakunnallisia ja kansainvälisiä palveluja tarjoavat osakkuus- ja tytäryhtiöt. Tällaisia ovat mm. Radiolinja, Kaukoverkko 9 ja Datatie.

HPY:n Nordman tukee järjestelyä

Tiiviimmälle yhteistoiminnalle on etsitty mallia jo pitkään. Kantona kaskessa on tähän saakka ollut Helsingin Puhelin Oy, joka on suurimpana pyrkinyt saamaan myös eniten vaikutusvaltaa.

Neuvotteluryhmään kuuluva HPY:n toimitusjohtaja Kurt Nordman ilmoitti keskiviikkona suhtautuvansa esitettyyn järjestelyyn myönteisesti ja katsoo sen tukevan yhtiön osakeantia.

-Se vahvistaa Finnet-yhtiöiden kilpailukykyä, yhdessä ja erikseen. Tavoiteasettelu tässä asiassa vastaa Helsingin Puhelin Oy:n päämääriä, Nordman sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.