Mainos

Finndomo vastaa homepohjakritiikkiin

Talovalmistaja Finndomo on viime päivinä ollut myrskyn silmässä valmistalojen alapohjien homeongelmien takia. Aamulehti on kertonut laajasti ihmisistä, jotka ovat joutuneet ahdinkoon homeongelmien takia. Kuluttajaviraston mukaan Finndomo ei kuitenkaan ole ainoa yritys, jota asia koskee.

Tänään Finndomo kertoo tiedotteessaan, että sen käyttämä alapohjan kuivausratkaisu on turvallinen vaihtoehto. Yhtiön mukaan sen käyttämä ratkaisu toimii paremmin kuin vapaasti tuulettuva alapohja. Finndomo poistaa rakennusaikaista kosteutta lämmityspuhaltimilla ja asumisaikaista kuivauskoneella.

Lämmityspuhaltimet otettiin käyttöön sen jälkeen, kun yhtiö tutki messutalojensa kuivausratkaisuja Hämeenlinnassa vuosina 2007-2008. Alapohjissa ryhdyttiin myös käyttämään paremmin mikrobeja kestäviä materiaaleja.

Tuolloin yhdessä messutalossa havaittu kosteus oli peräisin vesivahingosta, jota ei huomattu asumattomuuden vuoksi. Toiseen taloon oli jäänyt perustusvaiheessa rakennusaikaista jäätä.

– Ymmärrämme asiakkaiden huolestumisen. Tarjoamme mahdollisuuden alapohjan lisätarkastukseen ensi maanantaista alkaen, kertoo yhtiön konsernijohtaja Pertti Lehti.

Finndomolle on tullut yksittäisiä homeilmoituksia, joita selvitellään parhaillaan. Yhtiön kuivausratkaisua käyttävistä noin neljästäsadasta talosta puolessa ei ole lämmityspuhallinta. Lehti kuitenkin uskoo, että näissä taloissa ei ole paljoa kosteusvaurioita, koska kosteutta on valvottu tunnistimilla.

Valmistalot muodostavat noin 10 prosenttia Finndomon vuosittaisesta talotuotannosta Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.