Finnairin toimitusjohtaja kertoo, missä järjestyksessä matkailu palautuu: Suurin kysyntä keski- ja loppukesällä – yksi kohde näkyy jo ensi talven varauksissa

9:46
Katso Finnairin toimitusjohtajan haastattelu: Topi Manner uskoo, ettei lentolippujen hinnat kallistu koronan jälkeen

Finnair valmistautuu jo matkailun vapautumiseen paluukouluttamalla lentäjiään ja matkustamohenkilökuntaansa takaisin töihin pitkän lentotauon jälkeen.

MTV:n Uutisextrassa vierailleen Finnairin toimitusjohtajan Topi Mannerin mukaan yhtiö seuraa nyt tarkasti rokottamisen etenemistä.

– Esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa rokottaminen on edennyt nopeasti 40–50 prosentin kattavuuden tasolle, on lentoliikenne palautunut viimeisen kuukauden aikana hyvin voimakkaasti. Puhutaan matkustajamääristä, jotka ovat jo 70 prosenttia suhteessa pandemian edeltävään aikaan.

Suurin kysyntä matkailun palautumisen suhteen painottuu Mannerin mukaan keski- ja loppukesään.

– Me lähdetään siitä, että Euroopan liikenne palautuu ensimmäisenä. Perheitä houkuttelevat erityisesti Välimeren kohteet ja ystäviä mennään tapaamaan kaupunkikohteisiin. Kaukolentokohteiden osalta Yhdysvallat tulee olemaan tapetilla kesällä ja syksyllä, sillä siellä rokotekattavuus on edennyt nopeasti. Aasia astuu kuvaan myöhemmin loppuvuonna.

Manner kertoo, että Thaimaa tulee houkuttelemaan monia ensi talven kohteena.

– Näemme sen jo nyt varaustilanteessa.

Maskit pysyvät vielä matkustajien kasvoilla

Helpotusta matkailijoiden maskin käyttöön Manner ei vielä lupaa.

– Terveysturvallisuustoimenpiteitä tullaan vähintään tämä vuosi jatkamaan tehostetun siivouksen ja ehkäpä maskin käytön osalta myös.

Eurooppalaisesta rokotustodistuksesta odotetaan helpotusta matkailuun alkukesän aikana.  

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. Uutisextra nähdään myös MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja