Mainos

Finnairin tappio kaksinkertaistui

Raju kysynnän ja hintatason lasku johti Finnairin selvään tappioon vuonna 2009. Finnairin viime vuoden tulos ennen veroja oli 133,7 miljoonaa euroa tappiollinen, vuonna 2008 tappiota tuli 62,2 miljoonaa.

Liikevaihto laski 18,5 prosenttia 1 837,7 miljoonaan euroon, vuonna 2008 liikevaihto oli 2 255,8 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo, että vuosi 2009 oli koko lentoliikenteessä historiallisen vaikea.

-Finnairin osalta tilanteen teki erityisen vaikeaksi voimakas kysynnän lasku Suomessa sekä alalla vallitsevan ylikapasiteetin tuoma hintakilpailu monilla pääreiteillämme, selittää Vehviläinen huonoa tulosta.

Reittiliikenteen matkustajamäärä vuonna 2009 oli 6,3 miljoonaa. Myydyt henkilökilometrit laskivat 8,5 prosenttia samalla kun kapasiteettia supistettiin 10,3 prosenttia, mikä paransi matkustajakäyttöastetta edellisvuodesta 1,4 prosenttiyksiköllä 73,4 prosenttiin.

Vuoden 2009 aikana Finnair-konsernin henkilömäärä oli keskimäärin 8 797, mikä oli 8,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

- Alkaneen vuoden ensimmäinen neljännes on varmasti tappiollinen, ennustaa talousviestintäjohtaja Taneli Hassinen Finnairista.

- Loppua kohti kannattavuus näyttäisi vähin erin paranevan. Ennustaminen on kuitenkin vaikeaa, sillä varauksia on vain kahdeksi kuukaudeksi eteenpäin.

Finnair jatkaa jo toissa vuonna aloitettua säästöohjelmaansa. Tälle vuodelle säästötavoitteeksi on asetettu 100 miljoonaa euroa.

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.