Finnairin lennot tapetilla: Hallitus ja oppositio ottivat yhteen

2:08
Video: Finnair jättää lentämättä moniin maakuntakaupunkeihin ainakin kesän ajan

Hallitus ja oppositio ovat ottaneet eduskunnassa yhteen Finnairin maakuntalennoista, kun eduskunta käsitteli tänään hallituksen kolmatta lisätalousarvioesitystä.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta saitänään valmiiksi mietinnön, jossa se puoltaa 700 miljoonan euron varaamista Finnairin pääomittamiseen. Valiokunta hyväksyi mietinnön yksimielisesti, mutta täysistunnossa edustajat kinastelivat Finnairin Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan suuntautuvista lennoista.

Valtion enemmistöomistama Finnair on päättänyt, ettei se lennä mainittuihin kaupunkeihin koko kesänä eikä välttämättä seuraavana talvikautenakaan.
Oppositiopuolue kokoomus halusi varmistaa maakuntakenttien lennot tarvittaessa ostopalveluina syksystä eteenpäin.

– Maakuntalentokenttien vuorot pitää taata myös koronakriisin aikana, kokoomuksen Timo Heinonen sanoi.

Hallituspuolueiden edustajat ihmettelivät muun muassa sitä, että tarkkana taloudenpitäjänä tunnettu kokoomus on yhtäkkiä valmis laittamaan suuria summia maakuntien lentoreiteille, joille ei koronapandemian aikana ole tulossa suuria matkustajamääriä. Hallituspuolueissa kiinnitettiin huomiota myös siihen, että koneita ei ole ilmastosyistä syytä lennättää tyhjinä.

– Tähän asti nimenomaan kokoomus on ollut se, joka on täällä aina huutanut, että veronmaksajien rahoista pitää pitää hyvää huolta ja että annetaan markkinoiden hoitaa asiat. Nyt te yhtäkkiä alatte toimia täysin markkinoiden vastaisesti, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki pauhasi.

– Olisi kiva kuulla, mikä teidän arvionne on näistä lisämenoista, mitä te nyt esitätte, SDP:n Antti Lindtman sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja