Mainos

Finnair-pomo ministerille: Ei kai omista asuntokaupoistaan tarvitse tiedottaa

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on vaivautunut hänen asuntokauppojensa saamasta julkisuudesta.

- Olisi tässä isompiakin asioita hoidettavana, Vehviläinen sanoi tultuaan iltapäivällä tiedostusvälineiden tentattavaksi.

Syynä oli Helsingin sanomien uutinen, jonka mukaan Vehviläinen myi vuosi sitten arvoasuntonsa Helsingin keskustasta työeläkeyhtiö Ilmariselle ja jäi siihen vuokralle.

Erikoiseksi kaupat teki se, että Ilmarinen maksoi asunnosta käyvän hinnan, vaikka se oli myynnissä pitkään, vähintään kuukausia. Lisäksi Ilmarinen harvemmin ostaa yksittäisiä kerrostaloasuntoja. Kolmanneksi Ilmarinen ja Finnair ovat likeisessä suhteessa toisiinsa. Finnairin työntekijöiden eläkkeet ovat Ilmarisen vastuulla ja Ilmarinen rakennuttaa Finnairille pääkonttoria Vantaalle. Kaiken kukkuraksi Vehviläinen on Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen ja Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas puolestaan Finnairin hallituksen puheenjohtaja.

- Ei luottamustehtävillä ole mitään tekemistä tämän kanssa. Uskoisin että tämä on ihan normaalia sijoitustoimintaa Ilmariselta. Sitä paitsi eduistani päätettiin ennen kuin Sailas oli edes Finnairin hallituksessa, Vehviläinen sanoo.

Valtion omistaja-ohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) oli tiistaina ymmällään tilanteesta ja toivoi Finnairilta perinpohjaista avoimuutta.

- Ei kai edes toimitusjohtajan pidä omista asuntokaupoistaan kenellekään tiedottaa. Olemme raportoineet eduistani normaalin ja avoimen käytännön mukaisesti. 2010 ei ollut asuntoaetua ja viime vuodesta raportoidaan normaalisti vuosikertomuksessa, Vehviläinen vastasi.

Ilmarinen maksoi Vehviläiselle tämän 270 neliön arvoasunnosta vajaat kaksi miljoonaa euroa. Vehviläinen jäi työsuhdeasuntoon vuokralle maksaen siitä 2300 euron verotusarvoa kuussa. Finnairin maksettavaksi jää 6800 euron kuukausivuokrat Ilmariselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.