Mainos

Finnair perui viikonlopun lentonsa Bangkokiin

Finnair on perunut viikonlopun lentonsa Bangkokiin. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Thaimaan viranomaiset olivat ilmoittaneet, että Bangkokin lentokenttä pysyy suljettuna maanantaihin kello 13 Suomen aikaa asti.

Finnairin mukaan se voi aloittaa lennot Bangkokiin heti, kun kenttä avautuu. Yhteensä Finnair on joutunut perumaan kaikkiaan 11 meno-paluulentoaan Bangkokiin.

Yhtiöllä on ollut vaikeuksia saada tekstiviestejään perille Thaimaassa, koska paikallinen puhelinverkko on ylikuormittunut.

- Kehotammekin matkustajia seuraamaan Finnairin nettisivuja ja Suomessa olevia omaisia välittämään tietoja Thaimaassa oleville omaisilleen, sanoo Finnairin asiakkuussuhteista vastaava johtaja Paavo Virkkunen.

Finnair on myös avannut Bangkokissa matkustajien palvelupisteen hotelli Montieniin. Pisteeseen voi jättää omat yhteystietonsa mahdollista paluukuljetusta varten. Hotelli Montien sijaitsee osoitteessa 54 Surawongse Road. Hotelli on myös Phuketin-bussikuljetusten lähtöpaikka.

Finnair maksaa ensimmäisen majoitusyön osoittamassaan hotellissa. Lopuista majoituskustannuksista vastaa matkustaja itse. Aiheutuneista lisäkuluista voi hakea korvausta matkavakuutuksen kautta.

Finnair kotiuttaa Thaimaahan jumiin jääneitä matkustajia vielä neljällä Phuketin-lennolla, jotka lennetään tänään, huomenna, maanantaina ja tiistaina. Lennot lähtevät Helsingistä kello 6.05 ja saapuvat Phuketista Helsinkiin aina seuraavan päivän aamuna kello 6.25. Tämän lisäksi Finnair järjestää tiistaiksi vielä toisen lisälennon Phuketista.

Finnairilla on Bangkokissa tällä haavaa arviolta 1200 matkustajaa, joista noin puolet on suomalaisia.

Bangkokiin jumiutuneita saapui Suomeen

Ensimmäiset Thaimaassa jumissa olleista suomalaisista ovat päässeet aamulla Helsinkiin. Phuketista matkaan lähteneessä Finnairin koneessa oli noin 300 matkustajaa. Paluulentoa odottaa edelleen noin tuhat matkustajaa.

Matkustajat eivät päässeet lentämään Suomeen Bangkokista, koska kaupungin kansainvälinen lentokenttä on suljettu mielenosoitusten vuoksi. Viranomaisten mukaan kentän pitäisi aueta tänään kello 13 Suomen aikaa.

Finnair on peruuttanut mielenosoitusten vuoksi useita lentojaan. Se on järjestänyt kuitenkin lisälentoja Phuketista Helsinkiin. Thaimaahan jumiutuneita suomalaisia lennätetään Suomeen kaikkiaan viidellä lisälennolla. Seuraava paluulento saapuu Helsinkiin huomenna aamulla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.