Mainos

Finnair: Lomalentojakaan ei voi luvata lakon aikana

20:45

Finnairin mukaan työtaistelutoimet lamauttaisivat yhtiön lentoliikenteen lähes kokonaan vähintään yhdeksäksi päiväksi. Mahdollisen lakon alkaessa Finnair pyrkii hoitamaan lomalennot.

– Lomalennot pyritään hoitamaan sovitusti, mutta tässä tilanteessa mitään ei voi luvata varmaksi, viestintäpäällikkö Aku Varamäki sanoo.

Lakon aikana henkilökuntaa riittää vain murto-osaan Finnairin lennoista. Lomalentojen lisäksi yhtiö pyrkii turvaamaan päivittäin joitakin Euroopan lentoja sekä yhden päivittäisen vuoron Bangkokiin.

– Meidän pitää ensin katsoa, millä reiteillä on paljon matkustajia. Jos lakonuhka on vielä huomenna olemassa, tiedotamme perjantain tilanteesta vuorokautta aikaisemmin. Pyrimme jatkossakin kertomaan lähtevät lennot vuorokautta aikaisemmin, Varamäki sanoo.

Lakon jaksottaisuus ei helpota tilannetta

Lentohenkilökunnan mahdollinen lakko koostuisi useista jaksoista. Perjantaina kello 15 käynnistyvä lakko jatkuisi aluksi vuorokauden, sen jälkeen työntekijät olisivat töissä reilun vuorokauden ja jatkaisivat lakkoaan maanantaina aamuyöllä. Tiistaista lähtien lakkoa jatkettaisiin joka toinen päivä.

– Ei voi sanoa, että lakon jaksottaisuus helpottaisi meidän suunnittelua. Lakolla on toteutuessaan meille todella merkittävät vaikutukset emmekä voi missään tapauksessa lentää kuin murto-osan lennoista mahdollisen lakon aikana.

Mitä lakon välipäivinä töihin tulevat stuertit ja lentoemännät sitten tekevät, jos he eivät lähde lennoille?

– Se on hyvä kysymys, emme tiedä sitä tässä vaiheessa.

Finnair kehottaa matkustajia harkitsemaan tilanneettaan ja matkansa tärkeyttä. mahdollisen lakon jalkoihin jäävä lento on mahdollista siirtää myöhemmäksi. Lennon varmistumista on mahdollista seurata Finnairin verkkosivuilta.

– Tässä vaiheessa emme osaa antaa muuta neuvoa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.