Fingerpori-sarjakuvan luojalle uhkauksia uskonnollisista vitseistä

Suomen tällä hetkellä myydyin sarjakuva Fingerpori käsittelee humoristisesti myös hengellisiä aiheita. Tämä on kirvoittanut vihaista palautetta kirjailija Pertti Jarlalle.

– Kerrankin avasin väsyneenä sähköpostini ja sinne oli tullut viesti, jonka mukaan paikkani on viimeisellä tuomiolla. Ei se kovin kivalta tuntunut. Sarjakuvistani suuttuneet ovat hyvin pieni osa lukijakunnasta, mutta he tuppaavat olemaan sitäkin äänekkäämpiä, Jarla tuumii.

Nyt hän on kuitenkin julkaissut kokonaisen kirjan aiheesta. Fingerpori: Heräämisopas esittelee muun muassa kiltin Jeesuksen, kovia kokeneen paavin ja koko joukon erikoisia uskonmiehiä ja -naisia.

– Olen ollut todella varovainen ja hienotunteinen näitä asioita käsitellessäni. Ateistien mielestä sarjakuvani ovatkin varmaan aivan hampaattomia, Jarla arvelee.

Kirjailijan mukaan profeetta Muhammadkin saattaa vielä joskus tulevaisuudessa piipahtaa Fingerporissa.

– Sitä on pyydetty, mutta täytyy vielä kehitellä ideaa. Yleissivistykseni hänen suhteensa on vähän huono. Kristinuskossa esiintyvien juttujen, kuten kalojen ja leipien kanssa pelaaminen on enemmän tuttua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat