Mainos

Filmnet haastaa Netflixin - ennakkotuntuma netin uudesta leffapalvelusta

Internet on nopeasti muodostunut keskeiseksi kanavaksi elokuvapalvelujen välittämisessä.

Esimerkiksi viime vuoden loppupuolella Suomeen rantautui kaksi merkittävää tilausvideopalvelua: HBO Nordic ja Netflix.

Uutena tulokkaana markkinoille on nyt tulossa MTV Median lanseeraama Filmnet-palvelu, joka jakaa C More Filmin tarjontaa netissä. Filmnetin käyttäjä voi katsoa kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta C Moren elokuvia ja tv-sarjoja.

Otimme ennakkoon tuntumaa uudesta elokuvapalvelusta.

Yksinkertainen valikkorakenne

Filmnet-sivuston valikkorakenne ja yleisilme on pelkistetyn selkeä. Tästä huolimatta palvelu tarjoaa monipuolisia eväitä ohjelmatarjonnan selailuun.

Sivuston oikeassa yläreunassa on hakuruutu, josta voi suoraan hakea haluamaansa elokuvaa, sarjaa tai näyttelijää. Sivuston vasemmassa yläreunassa on puolestaan päävalikko, josta löytyy valintapainikkeet elokuville, sarjoille ja lastenohjelmille.

Elokuvaosioon mentäessä sivulle avautuu lisäksi vetovalikko, josta käyttäjä voi valita haluamansa elokuvakategorian monipuolisesti draamasta aina scifiin asti.

Tämän lisäksi elokuvakategoriat on lisäksi jaoteltu vielä tarkemmin rajattuihin alakategorioihin, jotta käyttäjä varmasti löytäisi itseään eniten miellyttävät elokuvat. Esimerkiksi toimintaleffojen kategoriasta löytyy mm. alakategoriat: "Miekkoja ja haarniskoja", "Supersankareita", "Satumaisia seikkailuja", "Tylyjä mimmejä" jne.

Filmnetin tapa esitellä palvelussa olevaa ohjelmatarjontaa poikkeaa hieman esimerkiksi Netflixin toteutuksesta: Netflixin tapauksessa ohjelmat listataan samankokoisista kuvista koostuvissa riveissä. Sen sijaan Filmnetin tapauksessa ohjelmatarjontaa jäsennellään monien eri kuvakokojen avulla.

Suurimman huomion saavat kunkin kategorian kärjessä näytettävät bannerit, joiden avulla mainostetaan näyttävästi muutamin esimerkein avoinna olevan elokuvakategorian sisältämää tarjontaa.

Luonnollisesti palvelusta löytyvät myös listaukset suosituista elokuvista ja viimeksi lisätyistä elokuvista, mikäli käyttäjä haluaa etsiä ohjelmia tällä tavalla.

Mahdollisuus laatia useita katselulistoja

Filmnet-palvelussa käyttäjät voivat luoda itselleen kätevästi katselulistoja palvelun sisällöstä.

Käyttäjä voi laatia useita eri katselulistoja ja nimetä ne haluamallaan tavalla. Käyttäjä voi myös nostaa erikseen esille seuraamansa sarjat. Katselulistoja voi myös jakaa vaikka kavereille Facebookissa ja Twitterissä.

Tämän lisäksi käyttäjä voi napata käyttöönsä myös palveluun valmiiksi koostettuja katselulistoja. Sivustolle lisätään ajoittain myös julkkislistoja, joissa tunnetut henkilöt avaavat leffamakuaan.

Testailun perusteella katselulistojen luominen on erittäin helppoa, ja niiden avulla pystyy hyvin jäsentelemään itseä kiinnostavaa ohjelmatarjontaa. Mahdollisuus katsoa myös valmiiksi laadittuja katselulistoja on oivaltava tapa tutustua ohjelmatarjontaan.

Valttina laadukkaat uutuussarjat ja useiden tuotantoyhtiöiden leffat

Filmnetin sisältöä päivitetään jatkuvasti, ja uutta sisältöä tulee palveluun lähes päivittäin.

Elokuvia löytyy useilta merkittäviltä yhdysvaltalaisilta tuotantoyhtiöiltä kuten Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony ja Warner.

Leffojen ja sarjojen lisenssiajat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Lisenssiajoista riippuen ohjelmasisältöä myös poistuu ajoittain uuden sisällön tieltä. Palveluun ollaankin sijoittamassa erillinen "Vielä ehdit katsoa" -osio, jossa käyttäjää huomautetaan tarjonnasta lähiaikoina poistuvista sisällöistä.

Filmnet tarjoaa useita HBO:n suosittuja sarjoja. Sarjojen uusimmat kaudet tulevat saataville noin vuorokausi Yhdysvaltojen ensiesityksensä jälkeen.

Esimerkiksi HBO:n suositun Game of Thrones -sarjan kolmannen kauden uudet jaksot voi katsoa Filmnetistä heti niiden USA:n ensiesitysten jälkeen.

HBO:n sarjojen lisäksi palvelusta löytyy myös Showtimen, Universalin, Turnerin, Warnerin, Starzin ja BBC:n tv-sarjoja. Ainakaan toistaiseksi useista sarjoista ei ole kuitenkaan valitettavasti mahdollista katsoa varhaisempia tuotantokausia. Päättyneitä sarjakokonaisuuksia on kuitenkin tulossa palveluun jatkossa lisää.

Filmnet-palvelun tarjoamien ohjelmien laatu on SD- ja HD-laatuista (720p). Kaikissa ohjelmissa on käytössä stereoääni. Testaamamme elokuvat ja sarjat pyörivät palvelun kautta hyvälaatuisina ja ilman tökkimistä.

Kaikki sisällöt on tekstitetty suomeksi, ja osasta lastenelokuvia on tarjolla myös suomenkielinen ääniraita.

Jos ohjelman katselun lopettaa kesken, niin tietokoneen selaimen kautta käytettäessä Filmnet ei Netflixin tavoin muista, mihin kohtaan katsottu elokuva oli jäänyt. Ohjelmien sisällä siirtyminen onnistuu kuitenkin soittimen toistopalkkia liuttamalla, jonka avulla ohjelman katselua voi jatkaa siitä, mihin viimeksi oli jäänyt.

Kesken jääneiden ohjelmien katselun jatkaminen automaattisesti oikeasta kohdasta olisi kuitenkin käytön kannalta kätevä ominaisuus. Filmnetin erillisestä iPad-sovelluksesta kyseinen ominaisuus kuitenkin löytyy.

Laitetuessa vielä parantamisen varaa

Julkaisuvaiheessa Filmnetistä tulee siis tarjolle myös erillinen sovellus iPadille. Sen sijaan Android-laitteita ei toistaiseksi vielä tueta. Esimerkiksi Netflixin laitetuki on täten vielä tässä vaiheessa kattavampi.

Palvelun PC-käyttöön suositellaan Internet Exploreria tai Firefoxia. Macin kanssa käytettäväksi suositellaan puolestaan Safaria tai Firefoxia.

Filmnetiä voi yhdellä käyttäjätilillä katsoa vain yhden laitteen kautta kerrallaan.

Kokeilujaksolla houkutellaan asiakkaita

Filmnet on erittäin tervetullut lisä internetin tilausvideopalveluiden kasvavaan joukkoon. Helppokäyttöinen palvelu tarjoaa runsaasti kiinnostavia uutuusohjelmia sekä katseluelämyksiä, ja lisäksi se on kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

Filmnetiä voi kokeilla ensimmäisen kuukauden ajan nimellisellä 10 sentin maksulla. Kokeilujakson jälkeen kuukausihinta on 9,90 euroa. Tällöin sen kuukausihinta on pari euroa Netflixin kuukausimaksua kalliimpi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.