Filippiineille joulun aikaan iskeneen taifuunin uhriluku kasvaa – yli 40 kuollut

Filippiinejä jouluna höykyttäneen taifuunin kuolonuhrien määrä on noussut 41:een, kertovat viranomaiset. Tämän lisäksi kymmenettuhannet ovat edelleen evakuointikeskuksissa.

Phanfone-taifuuni lähti Kaakkois-Aasian saarivaltion yltä lauantaina. Hirmumyrsky runteli useita Visayasin saariryhmän saaria, mukaan lukien suosittuja lomakohteita.

Viranomaiset etsivät edelleen ainakin 12 kadonnutta.

Viranomaisarvioiden mukaan myrsky vaikutti yhteensä yli 1,6 miljoonan ihmisen elämään, vahingoitti yli 260 000:tta rakennusta ja lähes 100 000 ihmistä pakeni taifuunin vuoksi kodeistaan hätäsuojiin.

Monet ihmiset viettivät joulunsa evakuointikeskuksissa, joissa lukuisat joutunevat tuhojen laajuuden vuoksi pysymään uuteen vuoteen saakka. Valtaosa maan asukkaista on katolilaisia.

Filippiinien hallinto arvioi, että maataloudelle ja infrastruktuurille koituneiden myrskytuhojen kustannukset nousevat 21 miljoonaan dollariin eli noin 18,7 miljoonaan euroon.

Voimalinjoja ja internetyhteyksiä on edelleen katki joillain alueilla sen jälkeen, kun väkivaltainen taifuuni kaatoi sähkötolppia ja puita. Kovimmillaan Phanfonen myrskytuulet puhalsivat noin 55 metriä sekunnissa.

Filippiineihin iskee vuosittain noin 20 merkittävää myrskyä, joista monet jättävät jälkeensä kuolonuhreja ja tuhoavat taloja, viljelmiä ja infrastruktuuria.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja