Fifalta kädenojennus Venäjälle – maan joukkueita takaisin kansainvälisille kentille

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antaa Venäjän alle 17-vuotiaiden joukkueiden palata kansainvälisiin otteluihin. Fifa seuraa keskiviikkoisella päätöksellään Euroopan jalkapalloliitto Uefan esimerkkiä.

Fifa sallii venäläisjoukkueet kilpailuihin sillä ehdolla, että ne kilpailevat Venäjän jalkapalloliiton nimen alla. Muun muassa Venäjän lipun ja kansallislaulun käyttäminen ei myöskään ole sallittua.

Fifa alleviivasi liiton edelleen tuomitsevan Venäjän laittoman sodan Ukrainassa. Lisäksi liitto vahvistaa, että viime vuoden helmikuussa tehdyn päätöksen ehdot ovat muilta osin voimassa aina sodan loppuun saakka.

Venäjää estettiin osallistumasta kaikkiin kansainvälisiin jalkapalloturnauksiin sen jälkeen, kun maa aloitti laajan hyökkäyksensä Ukrainassa viime vuoden helmikuussa.

Venäjän alle 17-vuotiaiden poikien joukkue ei osallistu ensi kuussa Indonesiassa järjestettävään MM-turnaukseen, sillä joukkuetta oli estetty osallistumasta karsintoihin.

Uefa ilmoitti viime viikolla, että Venäjän alle 17-vuotiaiden maajoukkueet pääsevät mukaan liiton kilpailuihin. Uefa perusteli päätöstä sillä, että lapsia ei pidä rangaista aikuisten teoista.

Ukraina reagoi Uefan päätökseen ilmoittamalla, ettei se ota osaa kilpailuihin joissa venäläisjoukkueita on mukana. Puola on puolestaan kertonut kieltäytyvänsä pelaamasta venäläisjoukkueita vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat