Mainos

FIA-pomo varoittaa Vetteliä "todella vakavista seuraamuksista"

Kansainvälisen Autoliiton puheenjohtaja Jean Todt on antanut ensimmäiset lausuntonsa Sebastian Vetteliin liittyneestä käsittelystä.

Vettel ajoi Bakussa tahallaan Lewis Hamiltonin kylkeen turva-auton takana. Häntä rangaistiin kisan aikana, mutta FIA otti tapauksen uuteen käsittelyyn. Se ei kuitenkaan tuottanut lisärangaistuksia, vaan Vettelin nöyrä anteeksipyyntö riitti. Lisäksi hän lupasi toimia nuorten kuljettajien tukena. FIA on saanut kritiikkiä päätöksestä.

MAINOS

Itävallan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Itävallan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: Su 11.15 
GP3-kisat: Su 10.05 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Todt kertoi katsoneensa tapahtumia televisiosta. Hän halusi avata tutkinnan, koska selvisi, ettei Hamilton ollut jarruttanut turva-auton takana, kuten Vettel väitti.

– On tärkeää, että olemme tarkkoja. Tässä oli kyse myös kunnioituksesta Hamiltonia kohtaan, että selvennämme sen, ettei hän ollut syyllinen tapahtuneeseen, Todt sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

Vettelin teko nosti pintaan myös sen, että hänelle annettiin jo vakava varoitus Meksikon kisassa, kun hän haistatteli F1-kisajohtaja Charlie Whitingille.

– Meksiko oli täysin toisenlainen rike, ja me olemme nähneet, ettei Sebastian pysty aina hallitsemaan itseään kuten pitäisi. Minä olin ennen kuljettajien johtajana ja tiedän että he ovat tiukoissa tilanteissa. Minusta tilanteita pitää tulkita oikein. Heillä ei ole oikeutta tehdä mitä vaan, mutta täytyy olla ymmärrystä, Todt sanoi.

Todt painotti, että pöydän takaa on helppo huudella tuomioita. Hän pysyy silti tiukkana Vetteliä kohtaan.

– Sebastian on saanut hyvin vahvoja varoituksia. Tällaista ei tapahdu enää, ja jos tapahtuu, seuraamukset ovat todella vakavia, Todt totesi.

Todt sanoi, että Vettel tajusi hieman myöhemmin tehneensä ison virheen. Hän onnistui vakuuttamaan FIA-pomon siitä, ettei vastaavaa enää tapahdu.

– Aika näyttää, käykö näin enää, mutta jos käy, seuraamukset ovat todella vakavia, Todt toisti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja