Ferrarilla kuohuu katastrofaalisen avauskilpailun jälkeen – johtohahmo lähti ovet paukkuen

Ferrarin F1-auton suunnittelusta vastannut insinööri on lähtenyt tallista yllättäen vain yhden MM-osakilpailun jälkeen.

F1-talli Ferrarin kauden avausviikonloppu Bahrainissa meni täysin alakanttiin, kun Charles Leclerc keskeytti ja Carlos Sainz taipui neljänneksi. Avauskilpailun surkean tuloksen jatkoksi tallista tihkuu huolestuttavia uutisia, sillä aerodynamiikasta ja auton suunnitelusta vastannut David Sanchez on useiden medialähteiden mukaan poistunut tallin palveluksesta. Italialaisen Gazzetta dello Sportin mukaan hän on eronnut tehtävästään.

Kymmenen vuotta Ferrarilla työskennellyt Sanchez on viimeiset kaksi vuotta ollut vastuussa Ferrarin auton suunnittelusta. Sanchez vastasi Ferrarin aerodynamiikasta jo aikaisemmin ja oli suuressa roolissa nostamassa maranellon punaisia takaisin kärkitaisteluun Mattia Binotton toimiessa tallipäällikkönä vaikeiden vuosien jälkeen.

Ferrarin kauden avauskilpailu oli monella tavalla pettymys. Punaiset oriit väläyttivät aika-ajossa potentiaaliaan, mutta kisassa autoista ei irronnut tarvittavaa vauhtia. Iso huolenaihe oli myös luotettavuus, kun vain toinen Ferrareista pääsi maaliin asti. Red Bullille häviäminen oli viime kauden perusteella odotettavissa, mutta kovin kolaus luotettavuusongelmien lisäksi oli, kun Aston Martinin Fernando Alonso pyyhki lattiaa Sainzilla taistelussa palkintopallipaikasta.

Ferrarilla tapahtui täksi kaudeksi isoja muutoksia, kun Frederic Vasseur siirtyi tallipäälliköksi Alfa Romeolta. Viime viikkojen aikana tapahtui myös toinen iso muutos, kun kisastrategiapäällikkö Inaki Rueda sai antaa tilaa Ravin Jainille.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja