Ferrari-tähti jyrähti tekijöille – tällaiset arvosanat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas saivat uuteen F1-peliin

Uusi F1-kausi lähestyy kovaa vauhtia. Samalla F1:t siirtyvät seuraavan sesongin puolelle myös virtuaalimaailmassa, kun F1 2020 -peli saapuu markkinoille. Pelin ympärillä on riittänyt kohinaa, varsinkin uuden arvosanajärjestelmän myötä.

F1 2020 -pelissä pelaaja voi rakentaa itselleen oman "11. F1-tallinsa". Tähän liittyen pelin tekijä Codemasters on julkaissut kuljettajista arvosanoja eri ominaisuuksiin liittyen.

Jokainen F1- ja F2-kuljettaja arvioitiin neljässä eri kategoriassa: kokemus, kisataidot, tietoisuus ja nopeus.

Suomalaisista Mercedeksen Valtteri Bottas sai kokonaisarvosanan 90. Bottaksen lukema on koko joukon toiseksi paras yhdessä Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Kaikista parhaimman kokonaisarvosanan saa Mercedeksen Lewis Hamilton (94).

Bottaksen kohdalla suurimmaksi vahvuudeksi luettiin tietoisuus (awareness), joka on hänellä peräti 99. Itse pelissä tietoisuus vaikuttaa siihen miten hyvin kuljettaja pystyy pitämään autonsa hallinnassa haastavissa olosuhteissa.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai myös varsin mukavaa arvostusta F1-pelin tekijöiltä. Räikkösen kokonaisarvosana on 87.

Räikkösen vahvuutena pidetään erityisesti kokemusta, josta suomalaiselle annettiin arvosana 98.

Itse pelissä arvosanat vaikuttavat niin kuljettajien vauhtiin kuin muun muassa siihen, miten he pystyvät keräämään pisteitä auton kehitystyötä varten.

Aivan kaikkia Codemastersin antamat arvosanat eivät lämmittäneet.

Ferrarin monacolaistähtikuljettaja Charles Leclerc otti aiheeseen kantaa viikonloppuna Le Mansin 24 tunnin virtuaalikilpailun yhteydessä. Leclerciä sapetti erityisesti hyvän ystävänsä George Russellin (Williams) arvostelu.

– Jos minulta kysytään, niin jotkut noista arvioista eivät pidä paikkansa. Esimerkiksi Georgen arvosanat ovat heikot, vaikka hän on nopea. Antakaa hänelle hyvä auto, niin hän on huippujen vauhdissa, Leclerc totesi.

Russell sai F1-pelin tekijöiltä kokonaisarvosanan 75. Leclercillä arvosana oli 86, minkä myötä hän jäi muun muassa tallikaverinsa Sebastian Vettelin (89) jalkoihin.

F1 2020 -peli julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja tietokoneille heinäkuun 10. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat