Ferrari-pomo puolustaa Pirellin jatkoa: “Olisi väärin heittää se kaikki ulos ikkunasta”

F1-sarja toimisi väärin, mikäli se päättäisi vaihtaa Pirellin toiseen rengastoimittajaan, katsoo Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene.

Ylälaidan videolla Ferrarin kohtalokas rengasmoka Japanin aika-ajossa.

Formula ykkösten kaupallinen omistaja Liberty Media puntaroi parhaillaan Pirellin ja eteläkorealaisen Hankookin tekemiä tarjouksia sarjan rengastamisesta kausina 2020-2023.

Pirelli on toiminut formulasarjan rengastoimittajana kaudesta 2010 lähtien. Arrivabenen mielestä toimittajan vaihtaminen ensi kauden jälkeen olisi virheliike.

– Tarjous on nyt Libertyn käsissä. Meillä on ollut Pirellin kanssa positiivisia jaksoja ja vaikeitakin hetkiä, mutta he ovat vuosi toisensa jälkeen luoneet tuotteen, mikä on kehittynyt positiivisesti, Arrivabene kommentoi motorsport.comin mukaan.

– Minusta olisi väärin heittää nyt se kaikki ulos ikkunasta, mutta valinta ei ole meidän käsissämme, Arrivabene lisäsi.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Formulasarjan tekninen johtaja Ross Brawn myöntää, että toimiminen kuninkuusluokan rengastoimittajana on valmistajalle kova haaste.

– Pirellin tehtävä ei ole helppo. Heitä pyydetään toimittamaan renkaat, jotka tarjoavat jännittäviä kilpailuja, ja renkaiden kuluminen ilman muuta saa sen aikaan, mutta toisaalta heiltä pyydetään renkaita, jotka antavat kuljettajille myös mahdollisuuden hyödyntää täysin autonsa potentiaalia, Brawn kertoi Meksikon osakilpailun jälkeen.

– Oikean kompromissin löytäminen ei ole aina helppoa. Siksi yhteistyö on tärkeää, koska formula ykkösten seuraava tehtävä on tarjota radalla kaikkien haluama show, Brawn jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat