Ferrari-pomo kiehui – Toto Wolff olikin puolustuskannalla: "Täysin naurettavaa"

Formula ykkösten MM-sarjan paluu Las Vegasin hohdokkaille kaduille sai nolon ja farssimaisen alun myöhään torstaina paikallista aikaa, kun kilpailun avausharjoitukset jouduttiin keskeyttämään ja päättämään vain yhdeksän minuutin jälkeen.

Ferrarin Carlos Sainz kaasutteli täyttä vauhtia irtonaiseen kaivonkanteen, ja espanjalaiskuskin ajokkiin tuli rajuja vaurioita. Punaisen lipun jälkeen kisajärjestäjät kertoivat, ettei harjoitussessiota enää jatketa.

– Tarkastuksessa huomattiin, että kaivonkannen ympärillä ollut betonirunko oli pettänyt. Meidän on nyt tarkistettava kaikki muut kaivonkannet, mikä vie jonkin verran aikaa, FIA kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan tiedotteessa.

Toisen harjoitussession alkua jouduttiin lykkäämään lopulta kahdella ja puolella tunnilla. Kuljettajat pääsivät radalle paikallista aikaa perjantaina kello 2.30, mutta yleisöä ei ollut enää tuohon aikaan radan varrella. Autosportin mukaan F1 päätti sulkea fanialueet kello 1.30 logistiikkasyihin vedoten.

Las Vegas on järjestänyt edellisen kerran F1-kilpailun vuonna 1982.

"Tämä ei ole hyväksyttävää"

Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur oli raivoissaan avausharjoitusten jälkeen. Sainz pystyi osallistumaan toisiin harjoituksiin, mutta kuljettajalle mätkäistiin kilpailuun kymmenen lähtöruudun rangaistus. Ferrari joutui vaihtamaan Sainzin autoon useita voimayksikön osia, mikä rikkoi sarjan sääntöjä.

– Auton kori, moottori ja akku vaurioituivat totaalisesti. Tämä ei ole hyväksyttävää. Tämä maksaa meille omaisuuden. Tämänpäiväistä tapahtumaa on täysin mahdoton hyväksyä F1:ssä, Vasseur sanoi vihaisesti.

Mercedeksen tallipäälliköltä Toto Wolffilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, miten häpeällinen avausharjoitusten sattumus oli F1:lle, mutta itävaltalainen puolusti kisajärjestäjiä.

– Tuo on täysin naurettavaa. Miten kehtaat puhua negatiivisesti tapahtumasta, joka asettaa kaikelle uudet standardit. Puhut viemäristä, jonka kansi on poissa paikoiltaan, niin on tapahtunut ennenkin, Wolff vastasi.

Sainzin tallitoveri Charles Leclerc ajoi molemmissa harjoituksissa kärkiajat. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli puolitoista tuntia kestäneissä kakkosharjoituksissa viides.

Kilpailun aika-ajot järjestetään Suomen aikaa lauantaina kello 10.

Lue myös:

    Uusimmat