Fernando Alonso juhli Le Mansin voittoa mielettömän draaman jälkeen – tiimikavereilla karu kohtalo: "Tämä tuli odottamatta"

Toyota Gazoo Racingin autokunnat juhlivat kaksoisvoittoa Le Mansin 24 tunnin ajossa. Ykkössijan nappasi dramaattisten vaiheiden jälkeen Fernando Alonson, Sébastien Buemin ja Kazuki Nakajiman autokunta, joka voitti kisan myös viime vuonna.

Toiseksi tulleessa Toyotan tiimissä ajoivat Mike Conway, Kamui Kobayashi ja José María López. Kyseinen tiimi hallitsi suurinta osaa kilpailusta, mutta loppuvaiheilla se kohtasi karmeaa epäonnea.

Toyotan toisen tiimin johto 367. kierroksella oli yli kaksi minuuttia, kun data indikoi, että Lópezin rengas olisi kulumassa loppuun. López tuli varikolle, mutta data oli sensorivirheen myötä näyttänyt väärää rengasta ja López palasi radalle vaurioitunut rengas yhä allaan. López joutui hitaan kierroksen jälkeen palaamaan uudelleen varikolle, jolloin hänelle vaihdettiin kaikki neljä rengasta.

Lópezin autokunta menetti tässä hässäkässä ykkössijan Alonson autokunnalle, jonka puikoissa oli tuolloin Nakajima. Autokuntien välinen ero maalissa oli 16,9 sekuntia.

Voiton napanneet Alonso, Buemi ja Nakajima varmistivat myös WEC-sarjan mestaruuden.

– On hämmästyttävää voittaa Le Mans toista kertaa, mutta tämä voitto tuli todella odottamatta. Meillä ei ollut radalla vauhtia voittaa tätä kisaa toista autokuntaamme vastaan. Onni oli suuri tekijä, ja tämä on osa moottoriurheilua, Alonso sanoi Toyotan tiedotteessa.

– Olen pahoillani tiimikavereitani kohtaan, joka ovat itse asiassa enemmän kuin tiimikavereita, he ovat ystäviä. He olisivat ansainneet voiton, mutta kilpailu valitsi meidät voittajiksi. Päätavoitteemme oli voittaa maailmanmestaruus, ja olemme todella ylpeitä, että saavutimme tämän.

Kolmanneksi sijoittuivat venäläisen SMP Racingin Mihail Aleshin, Vitali Petrov ja Stoffel Vandoorne.

Krohn ja Vilander mukana

Suomalaiskuskeista Le Mansin legendaarisessa kisassa olivat mukana  Jesse Krohn ja Toni Vilander.

Krohnin, Antonio Felix da Costan ja Augusto Farfusin ohjastama BMW Team MTEK sijoittui kokonaiskisassa 31:nneksi ja omassa luokassaan 11:nneksi.

Vilander, Cooper MacNeil ja Robert Smith ajoivat WeatherTech Racingin kokonaiskisassa 35. sijalle ja omassa luokassaan neljänneksi.