FDA tutkii: Suomessakin myytävä energiajuoma yhteydessä viiden ihmisen kuolemaan?

Yhdysvaltain elintarviketurvallisuusvirasto FDA tutkii parhaillaan energiajuomayhtiön juomien yhteyttä viiden ihmisen kuolemaan.

FDA:n raportin mukaan Suomessakin myytävät Monster Energy Drink -juomat saattavat olla yhteydessä viiden ihmisen kuolemaan. Kuolemantapausten lisäksi tapaukseen liittyy myös yksi vakavan sydänkohtauksen saanut henkilö.

Raporttien mukaan ihmiset olivat saaneet erilaisia haittavaikutuksia juotuaan energiajuomayhtiön 0,7 litran tölkkejä, jotka pitävät sisällään 240 milligrammaan kofeiinia. Määrä vastaa noin seitsemää 0,33 litran colatölkkiä.

Vaikka FDA tutkiikin tapausta, ei se viraston mukaan vielä tarkoita sitä, että selvä yhteys juomien ja kuolemien välillä löytyisi. Tutkittavat kuolemantapaukset ovat sattuneet vuosein 2004-2012 välillä.

– Otamme asian tietysti erittäin vakavasti ja tutkimme sen perinpohjin. Niin teemme aina, kun kyse on kuolemista tai vakavista vammoista, FDA:n edustaja Shelly Burgess totesi tiedotteessa.

Energiajuomayhtiö kiistää väitteet

Monster Beverage -energiajuomayhtiö ei ole halunut kommentoida tutkimuksia medialle sen tarkemmin, mutta yhtiö kuitenkin kiistää väitteet, joiden mukaan juomat olisivat aiheuttaneet kuolemat.

– Monster ei ole tietoinen yhdestäkään kuolemantapauksesta, joka liittyisi juomiimme, yrityksestä kommentoitiin.

Yhtiön osakekurssi syöksyi maanantaina yli 14 prosentin laskuun uutisen myötä.

FDA alkoi tutkia tapausta viime viikon jälkeen, kun 14-vuotias kalifornialaistyttö menehtyi juotuaan kaksi Monster Beverage -yhtiön 0,7 litran energiajuomaa vuorokauden sisällä. Ruumiinavausraporttien mukaan tyttö menehtyi sydämen rytmihäiriöiden vuoksi, jotka kofeiinimyrkytys oli aiheuttanut. Kuolinsyyntutkijan mukaan tytöllä oli myös verisuonia heikentävä perinnöllinen sairaus.

Juomaa Suomeen maahantuova yritys Bevista Oy ei halunnut kommentoida asiaa MTV3:n Makuja-osiolle millään lailla.

Lähde: Fox News

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja