Mainos

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kommentoi ensimmäistä kertaa käyttäjäkohua – "Olemme tehneet virheitä"

5:05

Facebookin perustaja ja yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kommentoinut ensimmäistä kertaa Cambridge Analytica -yhtiöön liittyvää käyttäjäkohua.

– Olemme tehneet virheitä, Zuckerberg sanoo tiedotteen mukaan.

Zuckerbergin mukaan yhtiö ryhtyi toimiin jo vuosia sitten, jotta Cambridge Analytican kaltaiset tapaukset eivät toistuisi.

Skandaali puhkesi viime viikonloppuna mediassa oolleiden paljastusten jälkeen. Zuckerbergia on odotettu kommentoimaan tapausta usieta päiviä.

Cambridge Analytica sai viitisenkymmenen miljoonan Facebook-käyttäjän henkilökohtaisia tietoja vuonna 2014 eräältä tutkijalta ilman Facebookin lupaa.

Cambridge Analytica sanoo tuhonnensa saamansa tietomassan. Viime viikonloppuna New York Times ja Observer kuitenkin uutisoivat, ettei yhtiö ole tuhonnut tietoja. Sen epäillään käyttäneen käyttäjätietoa Trumpin kampanjassa.   

​​​​​​​

Zuckerberg sanoo, että Facebook tutkii kaikki sovellukset, joista pääsi käsiksi suuriin määriin käyttäjien tietoja ennen vuonna 2014 tehtyjä muutoksia. Hänen mukaansa yhtiö kieltää käyttämästä ohjelmistokehittäjiä, jotka ovat käyttäneet Facebookin käyttäjien tietoja väärin. 

Hänen mukaansa Facebookin käyttäjien uutissyötteen alkuun tulee ohje, kuinka poistaa kolmansien osapuolten sovelluksia.

Näin hämy-yhtiö Cambridge Analytica mustamaalaa härskeillä tempuilla: Valelahjuksia ja prostituoituja poliittisten vihollisten asunnoille. Katso video:

1:09

Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg sanoo lausunnossaan, että yhtiö on viime päivät yrittänyt hahmottaa mitä Cambridge Analytica -tapauksessa on tapahtunut. Hänen mukaansa yhtiö on pahoillaan, ettei se tehnyt tarpeeksi tapaukseen liittyen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.