Mainos

Facebookin 23 ärsyttävintä kaveria, joista haluaisit salaa eroon

Näiden tyyppien seuraamista tai jopa poistamista kaverilistalta kannattaa harkita vakavasti.

Sosiaalinen media on vakiintunut tapa pitää yhteyttä kauempana asuviin ystäviin tai kouluaikaisiin kavereihin, mutta joidenkin kohdalla toivoisit, että voisit vain poistaa heidän olemassa olon omalta seinältäsi. Onneksi se onkin mahdollista.

Men’s Health listasi 25 ärsyttävää Facebook-kaveria, joihin olet varmasti törmännyt. Heidän – ja vain heidän – inspiroimana Mark Zuckerbergin on täytynyt keksiä ”Poista kavereista” -vaihtoehdon.

 1. Kaveri, joka uskoo kaiken. Hän jakaa jok’ikisen Facebookin yksityisyysasetuksiin liittyvän ”uutisen”, joka ei varmasti pidä paikkaansa. Kaverin medialukutaito on lähes olematon.
 2. Kaveri, joka tiedottaa elämänsä suurista käänteistä. Hänen päivityksensä ovat kuin tiedotustilaisuuden käsikirjoituksia, eikä draamaltakaan voi välttyä. Oli kyseessä sitten uusi työpaikka tai muutto ulkomaille, voit olla varma, että kuulet siitä heti.
 3. Kaveri, joka pimittää tietoa. ”Sain juuri kuulla erittäin hyviä uutisia!” Tämän enempää et voi edes odottaa saavasi tietää. Sillä se jää vain kaverin, ja hänen kolmen läheisimmän ihmisen tietoon. Samat läheiset ovat myös ne päivityksen ainoat tykkääjät.
 4. Kaveri, joka levittää pyramidihuijauksia. Hän jaksaa uskoa osuneensa joka kerta kultasuoneen.
 5. Kaveri, joka kerjää kehuja. Hänellä on jäätävä six pack, mutta kokee silti tarvetta kerjätä kehuja julkaisemalla kuvansa ohessa tekstin ”Tänään on läski olo”.
 6. Kaveri, joka vaihtaa profiilikuvansa useasti päivässä. Hänen täytyy todella miettiä omaa brändiään tarkoin.
 7. Kaveri, joka ei unohda sinua. Olette käyneet yhdessä koulua – noin kymmenen vuotta sitten – mutta hän on edelleen ensimmäisenä tykkäämässä julkaisemistasi kuvista.
 8. Kaveri, jonka onnittelut menevät hieman yli. Hänen henkilökohtaiset, novellin pituiset onnitteluviestit seinälläsi ovat kaunis ajatus, mutta yksinkertainen ”onnea” riittänee jo pitkälle.
 9. Kaveri, joka menee liian pitkälle. Miten ihmeessä hän jaksoi/onnistui/viitsi jäljittää julkaisujasi vuoteen 2008 ja tykätä silloin julkaistusta kuvastasi?
 10. Kaveri, joka ei koskaan oppinut googlettamaan. Hän julkaisee seinälleen kysymyksiä, kuten ”Tietääkö kukaan, millaista säätä on luvattu tälle viikonlopulle?” KVG!
 11. Kaveri, joka ei hyväksy mielipiteitä. Mistä ikinä päätätkään aloittaa keskustelun, on kaverilistallasi varmasti tyyppi, joka onnistuu aina lyttäämään toisten eriävät mielipiteet.
 12. Kaveri, jolla on mielipide kaikesta. Eikä hän epäröi kuuluttaa sitä kaikille.
 13. Kaveri, joka uhkaa jatkuvasti poistuvansa Facebookista. Kuitenkaan koskaan sitä oikeasti tekemättä.
 14. Kaveri, jolle jokainen päivä on #throwbackthursday. Siis ihan oikeasti, onko tällä kaverilla työpöydällään oma kansionsa täynnä lapsuuskuvia valmiina julkaistavaksi?
 15. Kaveri, joka painostaa lounaalle. Hän pyytää lounasseuraa Facebookissa harva se päivä.
 16. Kaveri, jonka viimeisin kuva on julkaistu vuonna 2011. Hän on Facebookissa koko ajan, mutta julkaissut viimeisimmän kuvansa vuosia sitten. Miten tällaiseen kaveriin voi muka luottaa?
 17. Kaveri, joka kutsuu tapahtumiin toiseen kaupunkiin. Hänen tapahtumakutsunsa paikkakunta on aina suunnilleen toisella puolella Suomea.
 18. Kaveri, joka luo alituiseen uusia ryhmäkeskusteluja. Hänen sadistisuutensa on omaa luokkaansa: kuka muka voi pitää ryhmäkeskusteluja kätevänä kommunikoinnin muotona?
 19. Kaveri, joka julkaisee vain ruokakuvia. Hänen ansiostaan tiedämme, että grillissä sulanut juusto näyttää täysin samalta 57 eri filtterillä.
 20. Kaveri, jonka käytössä on edelleen Facebookin beta-versio. Mitä tapahtuu, jos tökkää jotakuta, mutta hän ei käytännössä voi edes huomata sitä?
 21. Kaveri, joka jakaa ruokaohjeita, vaikka ei itse kokkaa. Hänet tunnetaan olemattomista kokkitaidoistaan, mutta se ei estä häntä jakamasta Mikki Hiiren muotoisten munakkaiden ohjevideon jakamista.
 22. Kaveri, joka valittaa säästä kuin se olisi maailmanloppu. Hän on asunut neljän vuodenajan keskellä koko elämänsä. Kuinka räntäsateen mahdollisuus pääsee silti yllättämään hänet joka kerta?
 23. Kaveri, johon voit luottaa. Hän on todennäköisesti vanhempia sukulaisiasi, jotka ovat Facebookissa – ja he tykkäävät aina kaikesta, mitä siellä julkaiset.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.