Facebook-sovellus paljastui todelliseksi akkusyöpöksi

Facebook-sovelluksen on aikaisemminkin todettu kuluttavan paljon akun varausta, mutta tuore selvitys paljastaa sen olevan todellinen virtasyöppö.

Facebook on yksi ladatuimpia älypuhelinsovelluksia. Suurin osa älypuhelinkäyttäjistä siis kärsii sen huonosta optimoinnista. Sovelluksen on väitetty pysyvän aktiivisena myös silloin, kun sitä ei käytetä. Taannoin Facebook myönsi normaalia suuremman virrankulutuksen ja korjasi ongelman aiheuttaneen bugin päivityksellä.

TheGuardian.com -sivuston toimittaja selvitti asiaa ja päätyi lopputulokseen, joka voi yllättää. Sen mukaan Facebookin mobiilisovellus säästää Android-älypuhelimen akkua jopa 20 prosentilla. IPhonen kohdalla säästö oli noin 15 prosenttia. Testilaitteena tällöin oli iPhone 6S Plus.

Testissä Facebook-sovelluksen käyttö pidettiin mahdollisimman samana ja käyttöaika vakioitiin. TheGuardianin toimittaja pyysi myös muita käyttäjiä tekemään testin, ja tulokset olivat samansuuntaisia. Facebook-sovelluksen poistamisen jälkeen älypuhelimen akku kesti 15-20 prosenttia pidempään kuin sovelluksen kanssa.

Akun keston kannalta olisi järkevämpää käyttää Facebookin internet-versiota.

The Guardianin mukaan Facebook selvittää asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat