F1-vaikuttaja Max Mosley on kuollut – kohussa ryvettynyt FIA-pomo menetti maineensa 2008

Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n entinen puheenjohtaja ja F1-sarjan suurimpiin vaikuttajiin lukeutunut Max Mosley on kuollut.

81-vuotiaan Mosleyn kuolemasta uutisoi muun muassa brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan. Lehden mukaan Mosley kuoli kotonaan Lontoon Chelseassa.

Mosley oli ammatiltaan lakimies ja intohimoinen kilpa-autoilun harrastaja. Hän oli yhdessä Bernie Ecclestonen kanssa rakentamassa F1-sarjasta nykyisenkaltaista laji-imperiumia.

Ecclestone kuvaili Mosleyn poismenon olevan hänelle yhtä suuri isku kuin perheenjäsenen kuolema. Mosleya jäi suremaan myös hänen vaimonsa Jean, jonka kanssa hän oli naimisissa vuodesta 1960 saakka.

Mosley toimi FIA:n johdossa 1991–2009.

Mittavan uransa lisäksi Mosley sai kyseenalaista julkisuutta, kun hän joutui seksiskandaalin keskiöön vuonna 2008. Jo edesmennyt brittitabloidi News of the World julkaisi silloisesta FIA-pomosta kuvia ja videon viisituntisista seksiorgioista viiden prostituoidun kanssa. Mosleyn orgioiden teema väitettiin olleen natsihenkinen.

Mosleyn isä Oswald Mosley oli puolestaan Ison-Britannian tunnetuimpia fasisteja. Hänet vangittiin toisen maailmansodan aikana kotimaalleen vaarallisena henkilönä. The Mailin mukaan Oswald Mosleyn häitä Diana Mitfordin kanssa juhlittiin Saksan propagandaministerin Joseph Goebbelsin luona. Yksi vieraista oli valtakunnan kansleri Adolf Hitler.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja