F1-täystuhon pakko rauhoittua – kilpailukielto aito uhka

Toro Rosso -kuljettaja Daniil Kvjatin on rauhoitettava ajamistaan, jollei hän halua ajokieltoa.

Kvjat aiheutti toisessa perättäisessä kilpailussa avauskierroksen kolarin, kun hän pamautti tallikaverinsa Carlos Sainzin Silverstonessa ulos kisasta.


Kvjat sai varikonläpiajorangaistuksen ja lisäksi kaksi rangaistuspistettä tilastoihinsa. Kvjat on ottanut neljästä edellisestä kisasta peräti kolmessa rangaistuspisteitä, joten hänellä on jo nyt yhdeksän rangaistuspistettä.

Jos F1-kuljettaja saa 12 kuukauden aikana 12 rangaistuspistettä, hän saa automaattisesti yhden kilpailun mittaisen ajokiellon.

Kvjatilla on nykymeiningillä uhka päällä, sillä hänen pisteistään kaksi vanhinta "vanhenevat" vasta 23. lokakuuta. Sitä ennen ehditään ajamaan vielä seitsemän kilpailua, joten kolmen pisteen saaminen venäläisen tämän hetken rangaistuskierteellä on hyvinkin mahdollista.

Kvjat sai viime vuonna Austinin kisassa kaksi pistettä, seuraavassa kisassa Meksikossa pisteen ja tällä kaudella hän on napsinut rankkuja Kanadassa, Itävallassa ja nyt Silverstonessa, joka kerralla kaksi pistettä.

Kvjatin kannalta harmillista on se, että tämän vuoden Austinin kisa ajetaan 22. lokakuuta, päivää ennen kuin viime vuoden kisa.

Lue myös:

    Uusimmat