F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjassa raivostuttanut sääntö muutettiin – "Se oli krapula vuosien takaa"

Kansainvälinen autoliitto FIA on päättänyt muuttaa sääntöä, jonka kautta F1-kuskeja on rangaistu vuosia vanhan tulkinnan perusteella harjoituksissa tapahtuneista rikkeistä.

F1-sivusto Inside Racing uutisoi FIA:n ilmoittamasta sääntöuudistuksesta, jonka mukaan perjantain harjoituksissa tapahtuvista punnituskutsun ohittamisesta ei enää automaattisesti määrättäisi lähtöjärjestykseen vaikuttavaa rangaistusta.

Asia poiki jälleen kaudella 2019 kaksi rangaistustapausta, kun ensin Red Bullin Pierre Gasly ja myöhemmin Racing Pointin Sergio Perez käskettiin starttaamaan kisaan varikkosuoralta sen jälkeen, kun he olivat epähuomiossa jättäneet punnituksen väliin FIA:n kutsusta huolimatta.

FIA:n mukaan asia jätetään jatkossa tuomariston harkintaan. F1:n rangaistuskäytännöissä on menty muutoinkin enemmän suuntaan, etteivät perjantaina tapahtuneet rikkeet enää vaikuttaisi sunnuntain kisaan.

Gaslyn tapauksessa Azerbaidzhanin Bakussa tallipäällikkö Christian Horner antoi kovasanaista kritiikkiä säännön tarpeellisuudesta.

– Tämä sääntö on krapula vuosien takaa, jolloin meillä oli aika-ajot perjantaina, ja jos aika-ajot peruttiin lauantailta, he palasivat (lähtöjärjestyksessä) aiempiin harjoituksiin, Horner kommentoi tuolloin Sky Sportsille.

– Se on niin antiikinaikaista kuin voi olla, Horner tuhisi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja