F1-sarjan hitain kuski oli puuttua peruuttamattomasti voittotaisteluun – Max Verstappen käynnisti vaaratilanteen jälkeen eeppisen ohitusnäytöksen

F1-kisoissa tavallisesti useilla kierroksilla kärkijoukolle jäävä Williams-tallin Robert Kubica järjesti Brasilian GP:ssä sydämentykytystä ennen kaikkea voitosta taistelleelle Red Bull -tiimille. Max Verstappen pystyi kuitenkin estämään karun kohtalon varikkosuoralla.

Verstappen ja Kubica tulivat yhtä aikaa varikolle kisan 21. kierroksella. Red Bull päästi kuskinsa vikkelästi matkaan, mutta varikkosuoralla Kubica ponkaisi yllättäen hänen eteensä erittäin vaarallisella liikkeellä.

Samalla Mercedes-kuski Lewis Hamilton onnistui ohittamaan Verstappenin pysähdyttyään kierrosta aiemmin.

– Mitä v****a hän teki?! Verstappen ärisi tiimiradioon Kubicasta.

Hollantilaiskuski ei kuitenkaan tämän enempää tilannetta hätkähtänyt, vaan rynnisti nopeasti radalla edellä ajaneiden kimppuun. Kun Lewis Hamilton ohitti ensin Charles Leclercin Ferrarin, Verstappen polkaisi ohi samalla ovenavauksella.

Perään hän tykitti vielä ohi Hamiltonista, joka oli radalla liki yhtä tuoreilla renkailla. Upean voittokisan jälkeen Verstappen ei jaksanut kantaa kaunaa Kubicalle, jota rangaistiin muutenkin radan hitaimpana autona viiden sekunnin aikasakolla.

– Tein varikkopysähdykseni ja tulin ulos, mutta niin teki Robertkin, ja hän melkein ajoi minut pihalle, Verstappen ihmetteli.

– Menin kohti seinää, ja minun piti jarruttaa siinä. Auto meni melkein vika-asetuksille, joten se oli todella lähellä, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat