F1-sarja tuli järkiinsä – Silverstonesta poistettiin vaarallinen elementti

Tänä viikonloppuna Silverstonessa, Iso-Britannian GP:ssä F1-kuljettajilla on käytössä yksi DRS-alue vähemmän kuin viime vuonna. F1-sarja ja kansainvälinen autoliitto FIA päättivät poistaa paljon kritiikkiä herättäneen kokeilun tämänvuotisesta kisasta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuoden 2018 Iso-Britannian GP:ssä kuljettajat saivat käyttää avattavaa takasiipeä lähtösuoralla sekä sitä seuranneissa nopeissa mutkissa yksi ja kaksi. Avattavan takasiiven DRS-alueet on yleensä sijoitettu pitkille suorille, ei niinkään mutkien yhteyteen. Viime vuoden kokeilulla olikin rajuja seurauksia.

Muun muassa Haasin Romain Grosjean ja vielä tuolloin Sauberilla ajanut Marcus Ericsson päätyivät seinään, kun he eivät pystyneet sulkemaan systeemiä mutkien yhteydessä.

Mercedeksen Lewis Hamilton piti uutta aluetta ”täysin turhana ja ainoastaan vaarallisena”.

Edesmennyt kansainvälisen autoliiton FIA:n kisapäällikkö Charlie Whiting myönsi, ettei uudella DRS-alueella ollut sen suurempaa vaikutusta ohitusmahdollisuuksien parantumiseen.

Tänä vuonna DRS-alueita on kaksi. Ensimmäinen näistä alkaa mutkan viiden jälkeen ja on voimassa suoralla ennen mutkaa kuusi. Toinen alue alkaa mutkan 14. jälkeen ja on voimassa Hangar-suoralla, päättyen ennen mutkaa 15.

Lue myös:

    Uusimmat