F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1:n aika-ajojen keskellä hämmentävä fiasko, yhdeltä tallilta erikoinen ratkaisu – tässä selitys

0:53

Lauantaina Venäjän GP:n aika-ajojen toinen osio oli lopulta melkoinen pannukakku. Kyseisessä osiossa radalle lähti vain kymmenen kuljettajaa, jotka kaikki pääsivät automaattisesti jatkoon.

Toisessa osiossa mukana olleet Red Bullit ja Toro Rossot eivät lähteneet lainkaan radalle erinäköisten lähtöruuturangaistusten takia.

Fiaskoksi kääntyneessä osiossa yllättävin ratkaisu nähtiin Renaultilta, joka päätyi samaan ratkaisuun kuin Red Bullit ja Toro Rossot.

Renaultilla ei ollut alla minkäännäköisiä lähtöruuturangaistuksia, jotka olisivat tiputtaneet automaattisesti ranskalaistallin kuskeja lähtöruudukon häntäpäähän.

Miksi Renault päätyi kyseiseen ratkaisuun?

Tallin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz avasi tapausta aika-ajojen jälkeen.

– Tiesimme, että emme ole niin nopeita täällä tänä viikonloppuna. Näimme ensimmäisessä osiossa, että Force India ja Sauber ovat hieman liian nopeita meidän kannaltamme. Jos olisimme olleet sijoilla kuusi, seitsemän tai kahdeksan, olisimme ehdottomasti yrittäneet toisessa osiossa, Sainz sanoi C Moren haastattelussa.

– Meillä ei ollut kuitenkaan vauhtia ja päätimme, että lähdemme mieluimmin kisaan sijoilta 11. ja 12. uusilla renkailla, Sainz jatkoi.

Suoranainen antautuminen muun muassa Sauberille on yllättävää. Tällä kaudella Renault on ollut välillä varsin hyvässä vauhdissa.

Nyt, Sainzin mukaan, tilanne on toinen.

– Tänä viikonloppuna kymmenen kärki näyttää meiltä nopeammalta, Sainz totesi.

Kuten Sainz viittasi, Renaultit nousevat automaattisesti ruutuihin 11. ja 12. Näistä ensimmäinen menee Sainzille ja toinen saksalaiselle Nico Hülkenbergille

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja