F1-mestarilta karu isku Valtteri Bottaksen näkemykselle Lewis Hamiltonista: "Voit kuvitella, että he olisivat lyötävissä…"

Valtteri Bottaksen kanssa hyvin samanlaisessa tilanteessa omalla F1-urallaan ollut Damon Hill tietää, että suurilla mestarikuskeilla on taipumus antaa haastajilleen valheellinen tunne siitä, että he voisivat olla lyötävissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoi brittiläisen Sky Sportsin haastattelussa tietävänsä, että pystyy parhaana päivänään olemaan jopa parempi kuin tallikaverinsa Lewis Hamilton. Tälläkin hetkellä Hamilton on silti menossa kovaa vauhtia kohti seitsemättä maailmanmestaruuttaan.

Damon Hill kertoo kokeneensa samanlaisen tunteen aikoinaan Michael Schumacherin kanssa. Vuonna 1994 Hill pääsi Williamsilla yrittämään saksalaisen kaatamista, mutta tämä pystyi häijyllä kolaroinnilla varmistamaan Hillin keskeytyksen kauden päätöskisassa.

Lopulta Hill onnistui viemään mestaruuden kaksi vuotta myöhemmin Schumacherin vasta käynnisteltyä tulevaa mestaruusprojektiaan Ferrarin kanssa. Muuten kyse oli koko ajan epätoivoisesta takaa-ajosta, joka päättyi aina Schumin voittoon.

– Minun kohdallani se ei koskaan toteutunut. Heissä on jotain taianomaista, Hill vertaa Schumacherin ja Hamiltonin lyömisen mahdottomuutta Planet F1 -sivuston mukaan.

– Voit kuvitella, että he olisivat lyötävissä, mutta eivät he ole. He ovat totta kai ihmisiä, mutta jos sinulla ei ole heidän luonnonlahjakkuuttaan, sinun täytyy löytää jotain syvältä itsestäsi.

– Joskus voit jättää heidät taaksesi, mutta sen tekeminen aina on mahdotonta, Hill lisää.

Mestarikuski vertaa Hamiltonia ja Schumacher tenniskenttiä vuosikausia hallinneisiin tähtiin.

– He tietävät, miten pystyvät kalastamaan vielä lisää lahjakkuudestaan, kuten Rafael Nadal ja Roger Federer tenniksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja