F1-legendat höynäyttivät tulokkaan juomaan alkoholia ennen aika-ajoa – otti snapsin ja hämmästytti muut radalla

Pitkän uran F1-sarjassa tehnyt David Coulthard on muistellut kahden kuskilegendan, Gerhard Bergerin ja Niki Laudan hänelle järjestämää pilaa, joka kääntyikin ensimmäistä täyttä kauttaan ajaneen skottikuskin voitoksi.

Coulthard muisteli Formula For Success -podcastissa tapausta Italian GP:ssä vuodelta 1995, jolloin hän ajoi Williamsin kisakuskina. Podcastin vieraana ollut Gerhard Berger liittyi oleellisesti tapahtumiin.

– Vedit minut sisään ja vakuutit minulle, että Monzassa oli perinteenä ottaa snapsi ennen aika-ajoja. Olin nuori ja vaikutteille altis kuski ja sinä GP-voittaja. Niki Lauda ja Karl-Heinz (Zimmerman) oli siellä, Couthard alusti Bergerille.

– Totta kai te olitte keksineet jutun enkä halunnut sanoa ei, joten meille tuotiin kolme pientä lasia, jotka näyttivät snapsilta. Varmaankin ne olivat juomavettä, hän sanoi arvailustaan.

Totuus paljastuikin samassa, kun Coulthard tarttui konkarikuskien tarjoukseen.

– He antoivat minulle snapsia. Tämä oli puoli tuntia ennen aika-ajoa. Otin snapsin, lähdin radalle ja ajoin paalupaikan, Coulthard nauroi.

Bergerille jekku ei ollut mitenkään uusi. Hän sanoi ottaneensa itsekin useaan kertaan paukkua ennen ajamaan lähtemistä.

– David, join aina ennen aika-ajoa. Amaretton ja sitten espresson, Berger kommentoi.

Paalupaikka Monzassa oli Coulthardin uran toinen. Ensimmäisensä hän ajoi vuoden 1995 keväällä Argentiinassa ja samana vuonna tuli vielä kolme lisää.

Lue myös:

    Uusimmat