F1-lähtöjärjestys: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kohtaavat yllätyshämmentäjän – Valtteri Bottas hamuaa ohituspotpuria

Max Verstappen ja Lewis Hamilton saavat vastaansa Belgian GP:n alkuhetkillä todellisen superyllättäjän.

Williamsin George Russell viritteli jättipaukkua, kun hän oli tovin ajan kiinni jopa paalupaikassa. Russell joutui lopulta taipumaan vain Red Bullin Verstappenille, joka päihitti Russellin kolmen kymmenyksen erolla (+0,321).

Kuljettajien MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton jäi yllättäen Russellin taakse kolmanneksi.

Sunnuntain kisan lähdössä paalumies Verstappen saa vastaansa tutun ja vähemmän tutun vastustajan. Verstappen on käynyt tällä kaudella ikimuistoisia taistoja Hamiltonia vastaan. Nyt kärkipaikkoja hamuaa Russell, jota on kovasti viety huhuissa ensi kahdeksi Mercedekselle – Hamiltonin tallikaveriksi.

Belgiassa lähtökiihdytys on yksi F1-sarjan lyhyimmistä. Span ensimmäinen mutka on kuitenkin tarjonnut vuosien saatossa dramaattisia hetkiä – kuskien yrittäessä varmistaa oivat lähtöasetelmat pitkälle takasuoralle.

Rangaistuksia

Sunnuntain kisan lähtöön oman mausteensa tuo sade, jota on ennustettu myös sunnuntaille Spahan. Edellisellä kerralla Unkarissa epävakaat olosuhteet johtivat joukkokolariin, jossa Mercedeksen Valtteri Bottas näytteli isoa roolia.

Bottaksen lähtö epäonnistui, minkä jälkeen hän osui McLarenin Lando Norrikseen. Tämä johti puolestaan joukkokolariin, kun sekä Bottas että Norris kimposivat Red Bull -kuljettajien Verstappenin ja Sergio Perezin menopelejä päin.

Norris vastasi lauantain dramaattisesta tapauksesta, kun hän ajoi vauhdilla ulos Eau Rougen mutkassa. Tämä tuotti Norrisille viiden lähtöruudun rangaistuksen, kun McLaren joutui vaihtamaan hänen autoonsa uuden vaihdelaatikon.

Tämä taas vaikuttaisi Mercedeksen suomalaiskuskin Bottaksen asemiin. Bottakselle määrättiin Unkarin GP:n joukkokolarista viiden lähtöruudun rangaistus. Tämä tiputtaa hänet, ainakin lähtökohtaisesti, ruutuun numero 13.

Bottas toivookin yhtä isoa ohituspotpuria sunnuntain kisaan. Mercedes yritti valmistautua tähän, kun se asensi perjantaina suomalaiskuskin autoon hyvin kapean takasiiven. Siihen jouduttiin tekemään muutoksia lauantaina, epävakaiden olosuhteiden keskellä.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen lähtee sunnuntain kisaan varikolta. Alfa Romeo vaihtoi suomalaisen autoon uuden takasiiven, mikä rikkoi Parc Ferme -sääntöä.

Belgian GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. George Russell, Williams

3. Lewis Hamilton, Mercedes

4. Daniel Ricciardon, McLaren

5. Sebastian Vettel, Aston Martin

6. Pierre Gasly, AlphaTauri

7. Sergio Perez, Red Bull

8. Esteban Ocon, Alpine

9. Charles Leclerc, Ferrari

10. Nicholas Latifi, Williams

11. Carlos Sainz, Ferrari

*12. Valtteri Bottas, Mercedes

13. Fernando Alonso, Alpine

***14. Lando Norris, McLaren

15. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Mick Schumacher, Haas

18. Nikita Mazepin, Haas

**19. Lance Stroll, Aston Martin

****Varikko: Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

* = Bottakselle viiden lähtöruudun rangaistus Unkarin GP:n joukkokolarista
** = Strollille viiden lähtöruudun rangaistus Unkarin GP:n kolarista
*** = Norrisille viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisesta
**** = Räikkönen lähtee sunnuntain kisaan varikolta takasiiven vaihdon myötä

Lue myös:

    Uusimmat