F1-kuskit hätkähtivät uusia hirmusakkoja – "Minua ei löydettäisi enää koskaan"

F1-kuskit ovat hämmentyneitä Kansainvälisen autoliiton FIA:n päätöksestä antaa tuomaristolle mahdollisuuden sakottaa kuljettajia jopa miljoonalla eurolla.

FIA:n moottoriurheiluneuvosto päätti muutoksesta torstain kokouksessaan Sveitsin Genevessä. Aiemmin ylin mahdollinen sakko on ollut 250 000 euroa. Neuvoston mukaan summaa ei kuitenkaan ollut tarkistettu ainakaan 12 vuoteen.

F1-kuskit ottivat tiedon pöyristyneenä vastaan Yhdysvaltain GP:n alla. Kuljettajajärjestö GPDA:ta nykyisin johtava Mercedes-kuski George Russell kuvasi uutta maksimisakkoa ”hävyttömäksi”.

– Palkkani oli ensimmäisellä F1-kaudellani viisinumeroinen, ja menoni olivat itse asiassa kuusinumeroiset, kun maksoin niistä valmentajalleni, lennoistani ja assistenttini kulut, Russell kuvaili.

Kuskeja vaivasi myös epäselvyys siitä, mitä miljoonan euron sakkoihin vaadittaisiin. Ferrarin Charles Leclercin kanssa lehdistötilaisuuteen osallistunut Haas-tallin tanskalaiskuski Kevin Magnussen vitsaili mahdollisten sakkojen seurauksista.

– Charles voisi antaa kellonsa, mutta minä katoaisin eikä minua löydettäisi enää koskaan, Magnussen tokaisi.

Leclercilta varastettiin viime vuonna Italiassa ranteesta yli kahden miljoonan euron arvoinen Richard Millen kello.

Lewis Hamilton tienaa arvioiden mukaan lähes 60 miljoonaa euroa vuodessa, joten hänen tuloilleen satunnainen miljoonan sakko ei kirpaisi yhtä paljon. Mercedes-kuskille annettiin kahden viikon takaisesta radan ylityksestä jalkaisin 50 000 euron sakot.

Hamilton kaipaisi ainakin kunnon perustelut suuremmille sakoille.

– Jos he antavat miljoonan sakot, täytyy pitää huoli, että se menee ainakin hyvään tarkoitukseen. Ympäri maailmaa on hyviä kohteita siihen. Se on ainoa keino saada minulta miljoonan, Hamilton kommentoi.

Max Verstappen muisteli saamaansa 50 000 euron sakkoa Hamiltonin takasiipeen koskemisesta Brasilian GP:n aika-ajoissa vuonna 2021.

– Jos takasiipeen koskeminen tarkoittaa viittäkymmentä tonnia, niin haluaisin tietää, mistä saa miljoonan.

Lue myös:

    Uusimmat