F1-kuskilta lipsahti salaisuus? Aston Martin ottamassa käyttöön klassisen kisavärin uudessa autossaan

2:41
Sebastian Vettel kiinnitettiin syyskuun Mugellon kisaviikonloppuna Aston Martinin kuljettajaksi.

Ensi kaudella Aston Martiniksi muuttuvan Racing Pointin F1-talli tullaan todennäköisesti tuntemaan klassisesta brittiläisestä värityksestä, jos tiimin kuljettajan Lance Strollin valistunut arvaus pitää paikkansa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Point on ajanut viime vuodet räikeän pinkinvärisellä autolla pääsponsorinsa toiveesta. Nyt väri on kuitenkin nimen myötä vaihtumassa.

Tallin omistaja Lawrence Stroll hankki enemmistöosuuden klassisesta autonvalmistajasta Aston Martinista ja ottaa brändin mukaan myös F1-tallinsa nimeen.

Samassa tallissa kuljettajana toimivalta Lance Strollilta kysyttiin torstaina, pysyykö auton väritys pinkkinä myös ensi kaudella.

– Uskon, että sen väriksi tulee British Racing Green, joten siinä tulee aika hieno, Stroll kommentoi sen kummemmin odottelematta tallinsa tulevia julkistustilaisuuksia.

British Racing Green on maanläheinen vihreän sävy, joka on ollut kilpa-autoilussa käytössä aina 1900-luvun alusta lähtien. Tuohon aikaan eri maissa valmistetut autot maalattiin omilla väreillään, ja Ison-Britannian lipun värit sininen, punainen ja valkoinen olivat jo Ranskan, Yhdysvaltojen ja Saksan käytössä.

Sävy on ollut brittitallien käytössä myös F1-sarjassa. Aston Martin ajoi siinä tähän asti ainoat vuotensa 1959 ja 1960. Brittiläisessä vihreässä ovat kisanneet myös esimerkiksi Jaguar, Lotus, Brabham, Cooper kuin myös viimeksi Heikki Kovalaisen edustama Caterham, joka aiemmin oli menettänyt oikeudet Lotus-brändin käyttöön.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja