F1-kuski sai tuta eSports-kisan tylyyden: "Paljon nörttejä, jotka ovat todella hyviä"

Vielä viime kaudella Renault’lla F1-sarjaa ajanut Nico Hülkenberg sai todeta kilpailun olevan kovaa myös eSports-kisoissa. Saksalainen löysi itsensä lopussa tutulta sijalta.

Hülkenberg teki ”paluun” vanhaan tiimiinsä, kun hän tarttui Racing Point -tallin tarjoukseen Bahrainin virtuaalikisassa. Hän oli heti startissa mukana massiivisessa kolarissa, mutta onnistui lopulta nousemaan ruutulipulla viimeiselle pistesijalle kymmenentenä.

Hülkenberg kävi kisan aikana pitkän taistelun rengas rengasta vasten toisen entisen F1-kuskin Esteban Gutierrezin kanssa ja onnistui lopulta jättämään tämän taakseen.

Tämän ylemmäs ei hänen vauhtinsa kuitenkaan riittänyt. Edelle meni monia kuskeja, joilla kokemusta oikeasta kilvanajamisesta oli huomattavasti vähemmän tai ei lainkaan.

– Ajattelin tietysti nykyisessä tilanteessa ja tekemisen puutteen takia, että hyppään junaan ja kokeilen tätä, Hülkenberg kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Eilen ja aiemmin tänään totesin sen aika vaikeaksi. Tuolla on paljon nörttejä, jotka ovat todella, todella hyviä. Minä tein tätä vain rakkaudesta lajiin ja huvin vuoksi, hän tunnusti.

Hülkenberg, 32, viettää nyt formulaeläkeläisen arkea. Hän ei ehtinyt tarttua mihinkään kuskin tehtävään ennen kuin koronaviruksen leviäminen siirsi moottoriurheilukauden alkua kaikissa sarjoissa.

Bahrainin virtuaalikisan voittoon ajoi Renault’n kehityskuljettaja Guanyu Zhon. Toinen oli Mercedeksen Formula E -tiimissä nykyisin ajava Stoffel Vandoorne ennen Red Bullilla kisannutta rata-autoilija Philipp Engiä.

Lue myös:

    Uusimmat