F1-konkarille rumaa palautetta – "Olisi parempi jos lopettaisi"

Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko oli tutun suorasanainen itsensä, kun hän arvioi Williamsin Felipe Massan toimintaa Japanin GP:n lopussa.

Fernando Alonso sai rangaistuksen sinisten lippujen noudattamattajättämisestä, kun kisan voitosta taistelleet Lewis Hamilton ja Max Verstappen ohittivat kierroksella. Alonson edessä oli Massa, joka Markon mielestä esti suojattinsa Verstappenin mahdollisuuksia haastaa Hamiltonia.

Hamilton ajoi voittoon, eikä Verstappen päässyt yrittämään ohitusta.

– Maxilla oli vauhtia yrittää hyökätä Hamiltonin kimppuun. Kun pelissä on kisan voitto, ei voi olla niin, ettei siirry niin monen mutkan aikana pois tieltä. Olisi parempi, jos hän (Massa) lopettaisi, Marko tykitti itävaltalaiselle ORF-kanavalle.

– Ilman sitä kisan lopusta olisi tullut jännittävä, Marko totesi.

36-vuotias Massa ehti lopettaa uransa jo viime kauteen, mutta hän palasi Williamsille, kun Valtteri Bottas siirtyi Mercedekselle.

Verstappen itse sanoi, että ohitusyritys olisi joka tapauksessa ollut vaikean takana. Verstappen koki saaneensa apua, kun Hamilton jäi Alonson taakse, mutta kun espanjalainen antoi tietä, ei mahdollisuutta enää ollut.

Lue myös:

    Uusimmat