F1-katsojien käytös puhuttaa Monzan GP:n jälkeen – Max Verstappenille buuattiin, Charles Leclerc kertoi näkemyksensä soihduista

Tulosruutu: Max Verstappen ajoi Italian GP:n voittoon.

Max Verstappen nousi seitsemännestä lähtöruudusta Monzan GP:n voittoon formula ykkösissä sunnuntaina. Hollantilainen ei saanut kilpailun jälkeen osakseen yleisön varauksentonta suosiota.

Monzalaisyleisö buuasi Verstappenille kilpailun ratkettua sekä tämän ollessa myöhemmin Martin Brundlen haastateltavana. Verstappen jätti kilpailussa kakkoseksi paalulta lähteneen Ferrarin Charles Leclercin.

Hallitseva maailmanmestari koki buuauksen kohdistuneen enemmänkin tuomaristoon, jonka päätös ajattaa kisa päätökseen turva-auton takana esti Leclerciä haastamasta Verstappenia lopussa.

– Sellaista tapahtuu, kaikki puhuvat minulle buuauksesta, mutta lopultakin yritän vain voittaa kisoja ja siinä olemme onnistuneet, Verstappen sanoi motorsport.comin mukaan. 

– Jotkut ihmiset eivät tietenkään voi arvostaa sitä, koska he toisen tallin intohimoisia faneja, sellaista se on. Se ei pilaa päivääni, nautin vain hetkestä.

Leclercin mukaan F1-fanien tulisi lopettaa buuaus. Kannattajien toiminta herätti muutenkin keskustelua viikonlopun aikana esimerkiksi radalle lentäneiden soihtujen vuoksi.

– En usko kenenkään pitävän buuauksesta, sitä ei pitäisi tapahtua. Soihduista ajattelen henkilökohtaisesti, että ne ovat ok ennen lämmittelykierrosta, mutta kilpailun aikane ne toisinaan hämmentävät meitä. Ruutulipun jälkeen ne häiritsivät vähän, mutta eivät liikaa, Leclerc arvioi.


Lue myös:

    Uusimmat