Ruotsalaispakki siirtyy Pohjois-Amerikasta HIFK:hon: "Olimme perässä jo pidemmän aikaa"

Boston Bruinsin sopimusjääkiekkoilija Victor Berglund siirtyy loppukauden kattavalla sopimuksella HIFK:hon, seura vahvistaa tiedotteessaan.

Waivers-listalle hiljattain asetettu ruotsalaispuolustaja Berglund, 23, vapautui sopimuksestaan Bruinsin kanssa. Hänet hankkineen HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi helsinkiläisseuran etsineen kiekollista puolustajaa Joonas Lyytisen lähdöstä eli lokakuusta lähtien.

– Olimme Victorin perässä jo pidemmän aikaa ja on hienoa, että saimme hänet Suomeen ja HIFK:hon. Emme suinkaan olleet ainoa seura hänen perässään, sillä eurooppalaiset seurat janoavat näitä puolustajia, Salmelainen sanoi tiedotteessa.

Berglund ei ole urallaan NHL-otteluita pelannut. Hän on tahkonnut tällä kaudella viisi AHL-peliä Boston Bruinsin farmiseura Providence Bruinsinssa ja kirjauttanut yhden syöttöpisteen.

Viime kaudella Berglund sai vyölleen 46 AHL:n runkosarjapeliä, joissa hän summasi tehot 6+12=18. Lisäksi hän pelasi yhden pudotuspeliottelun.

Berglund on pelannut aiemmin yhden kauden Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä. Sesongilla 2020–21 hän kokosi Luulajassa 50 runkosarjaottelussa 21 (4+17) pistettä ja pelasi niin ikään yhden pudotuspelimatsin.

Berglund lentää HIFK:n mukaan Suomeen tänään ja on joukkueen mukana maanantaista alkaen.

Kotkansalo leikkaukseen

HIFK-puolustuksessa oli vahvistukselle tilausta. Alakerran vakiokalustoon kuuluva Kasper Kotkansalo joutuu seuran mukaan leikkaukseen ja on arviolta peleistä sivussa noin kolme kuukautta.

HIFK on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan ja on tällä hetkellä SM-liigassa vasta 12:ntena.

Juttua päivitetty HIFK:n vahvistuksella sopimuksesta kello 13.31.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja