Ex-presidentti Donald Trump hämmentää sanomisillaan: "Putin menee Ukrainaan ja turvaa rauhan"

Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump antoi eilen haastattelun konservatiiviselle radiokanavalle, jossa häneltä kysyttiin Ukrainan kriisistä ja Vladimir Putinista.

Yhdysvalloissa on keskusteltu viime aikoina siitä, ovatko maan toimet Venäjää vastaan tällä hetkellä riittäviä.

Donald Trump kohdisti haastattelussa luonnollisesti kritiikkiä edellisten presidentinvaalien kilpatoveriin, Joe Bideniin

Trumpin mukaan Ukrainan kriisin kaltaista tilannetta ei olisi koskaan tapahtunut, jos hän olisi saanut jatkaa presidenttinä.

– Se, mikä meni pieleen, on, että siellä on ehdokas, jonka ei pitäisi olla sillä paikalla. Mies, jolla ei ole käsitystä, mitä hän tekee, Trump kertoo.

"Kuinka nerokasta se voi olla?"

Trumpilta kysyttiin myös Vladimir Putinista ja Ukrainan kriisin viimeaikaisista käänteistä.

Trump tapasi Putinin presidenttikautensa aikana useaan otteeseen ja heidän välejään kuvailtiin julkisuudessa tällöin lämpimiksi. Putinia on kuitenkin syytetty sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Trump kertoi tuntevansa Putinin "erittäin erittäin" hyvin ja kuvaili häntä taitavaksi.

– Katsoin eilen televisiota ja sanoin, että "tämä on nerokasta". Putin julistaa suuren osan Ukrainasta itsenäiseksi. Sepä upeaa.

– Sanoin, että kuinka nerokasta se voi olla? Putin menee Ukrainaan ja turvaa rauhan. Siellä on enemmän panssarivaunuja kuin olen koskaan nähnyt. Ne pitävät rauhan kunnossa.

Trumpin vuolas kehuminen on herättänyt keskustelua Yhdysvalloissa. Ex-presidentin kommentteja on ihmetelty ja monet eivät tiedä, vitsaileeko presidentti lausunnoillaan vai ei.

Asiasta tuoreeltaan twiittasi muun muassa uutiskanava NBC:n politiikantoimittaja Sahil Rapur.

Lähde: CNN, Forbes

Lue myös:

    Uusimmat