Ex-poliisikansanedustaja palasi töihin – hakee nyt poliisihevoseksi, koska päällikköpaikkoja ei ole tarjolla: ”Voisin edustaa poliisihevosia vaikka International Horse Showssa”

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja, rikosylikonstaapeli Mika Raatikainen hakee Helsingin Ratsupoliisin poliisihevoseksi.

– Helsingin laitoksella on annettu ymmärtää, että päällikköjä on liikaa. No pysytään sitten alipäällystössä. En rupea hattu kourassa kerjäämään päällystöpaikkaa. Näin kun Ratsupoliisi haki poliisihevosta ja jätin hakemuksen. Huumorimielellä tietysti, Raatikainen kertoo MTV:lle.

Helsingin Ratsupoliisi julkaisi maanantaina omilla sivuillaan ilmoituksen: ”Sinustako poliisihevonen? Hae koulutukseen nyt! Olisiko nyt aika toteuttaa varsa-ajan haave poliisihevosen ammatista? Kiinnostaako poliisihevosentyö kentällä?”

Raatikainen tarttui oitis tilaisuuteen seuraavanlaisella hakemuksella, joka sai Ratsupoliisin Facebook-sivuilla heti satoja tykkäyksiä.

”Haen kunnioittaen poliisihevoseksi, koska päällystökoulutustani vastaavaa vakanssia ei Helsingin poliisilaitoksesta löydy – kahvikuppikerhoissa pyöriminen kun on jäänyt vähemmälle enkä ole hyvä veli-kerhoissakaan jäsenenä. CV kertoo kuitenkin, että maailmalle on kelvattu hyvin, eduskunnassakin tuli piipahdettua ja todistukseni ovat varsin mallikkaat – ainakin useimpiin muihin verrattuina. Voisin edustaa poliisihevosia vaikka International Horse Show'ssa kunhan opettelen hyppimään esteiden yli hiukan notkeammin. Kielitaito löytyy jo. Odottelen herra johtajien vastausta”, Raatikainen kirjoitti.

– Tämä on kuittaus talollekin ja sen johdolle, Raatikainen myöntää.

– Aina sitä on joutunut vähän kuin koirankoppiin, kun on palannut työtehtävistä ulkomailta tai eduskunnasta.

Raatikainen on ollut poliisina jo vuodesta 1983 alkaen. Hänellä on poliisipäällystötutkinto. Raatikainen on toiminut muun muassa huumepoliisissa tutkinnanjohtajana. Nyt hän toimii ulkomaalaispoliisissa.

Raatikaisesta tuli kansanedustaja varasijalta heinäkuussa 2014, kun Jussi Halla-aho valittiin Euroopan parlamenttiin. Raatikainen valittiin jatkokaudelle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Hän on edelleen mukana politiikassa. Tätä nykyä hän on varakansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Raatikainen ei halua ennakoida, tuleeko hän valituksi poliisihevoseksi. Hänellä ei myöskään ole tietoa, ketkä muut ovat hakeneet paikkaa.

– Hevoset harvemmin osaavat kirjoittaa, Raatikainen veistelee.

Mitään erityistä suhdetta Raatikaisella ei hevosiin ole.

– Muistaakseni yhden kerran olen ollut hevosen selässä.

Poliisihevoskoulutus antaa Ratsupoliisin ilmoituksen mukaan valmiudet monenlaisiin kaviopolkuihin. Nykyisiä Helsingin poliisihevosia ovat nimiltään muun muassa Kassu, Kalle, Poke ja Edi. Raatikainenkin halua jonkin hyvän peitenimen, jos tulee yllättäen valituksi.

– Mua on duunissa joskus kutsuttu Raadoksi. Ehkä se, vaikka vähän väsynyt nimi onkin. 

Lue myös:

    Uusimmat