Eva Wahlströmin valmentaja myöntää tosiasiat: "Askeleen jäljessä koko matsin ajan"

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström kohtasi viime yönä kevyensarjan MM-titteliottelussa New Yorkissa irlantilaisen Katie Taylorin. Maailman parhaaksi naisnyrkkeilijäksi tituleerattu Taylor kukisti Wahlströmin legendaarisella Madison Square Gardenilla tylysti kaikin tuomariäänin.

Ammattilaisurallaan voittamattomat Wahlström ja Taylor iskivät kevyensarjan IBF- ja WBA-liittojen vöistä nyrkkeilyn Mekassa. 38-vuotias Wahlström lähti kamppailuun selkeänä haastajana, vaikka kokemusta ammattilaiskehistä suomalaiselle on kertynyt enemmän kuin 32-vuotiaalla irlantilaisella, joka aloitti ammattilaisuransa vasta kolmisen vuotta sitten.

Manhattanin 20 000 silmäparia vetävä areena oli nyrkkeilyillassa loppuunmyyty. Wahlströmille odotettuun taistoon toi lisähaasteen se, että hän otteli ammattilaisurallaan vasta ensimmäistä kertaa ulkomailla. Ottelu oli yksipuolista näytöstä.

– Ei vaan yksinkertaisesti pystytty siihen Taylorin vauhtiin ja kokonaistempoon. Olimme askeleen jäljessä koko matsin ajan. Pelin ollessa noin selvä, oli se aikamoinen pettymys, Wahlströmin valmentaja Risto Juvonen kertoi puhelimitse MTV Urheilulle.

Suomalaisnyrkkeilijän puolesta on todettava, että hän taisteli iskusateesta huolimatta sitkeästi loppuun asti. Irlantilaisen painavat iskut ja Taylorin nopeus olivat kuitenkin liikaa. Taylor vei nimiinsä ottelussa kaikki kymmenen erää: tuomaripisteet olivat lopulta 100-90.

Koska ottelu käytiin Wahlströmin kannalta normaalia ylemmässä painoluokassa, hän sai pitää oman WBC-liiton ylemmän höyhensarjan mestaruusvyönsä. Suomalaistähden ura jatkunee näillä näkymin.

Lue myös:

    Uusimmat