Mainos

Euroviisuihin tiukat turvajärjestelyt

Viranomaisten mukaan tapahtumaan ei kuitenkaan tällä hetkellä kohdistu mitään ulkoisia uhkia. Euroviisulavaa ja tekniikkaa kootaan jo täyttä päätä Helsingissä. Myös harjoitukset ovat käynnissä.

Helsingin Areenan turvatoimet ovat Euroviisujen ajan samaa tasoa kuin lentokentillä. Areenalla ja Messukeskuksessa ovat käytössä muun muassa metallinpaljastimet ja läpivalaisulaitteet.

Viranomaisten tekemien riskianalyysien mukaan tapahtumaan ei kuitenkaan tällä hetkellä kohdistu mitään ulkoisia uhkia.

Euroviisujen järjestelyt ovat edenneet konkreettiseen toimintaan. Helsingin Areenassa rakennetaan ovaalin muotoista lavaa täyttä päätä ja viisujen väliaikaohjelmaa harjoitellaan kuumeisesti Olympiastadionin liikuntatiloissa.

Euroviisujen finaalin avaa Lordi.

Toimittaja Aino Huilaja kysyy Euroviisujen valmistelusta

Finaalin väliaikanumeron on käsikirjoittanut ja ohjannut koreografi Minna Vainikainen. Finaaliyleisöä viihdyttävät muun muassa Sorin sirkus, akrobaatit, fakiiri, trapetsitaiteilija, ryhmä tuliartisteja sekä Suomen kansallisbaletin tanssijat Susanna Leinonen, Maria Tamminen, Sara Vuorinen ja Johanna Nuutinen. Musiikista vastaa Apocalyptica.

-Johtotähtenämme on ollut tehdä erilaiset euroviisut. Rima on ollut erittäin korkealla. Tätä varten sävelletyllä musiikilla, uusilla koreografioilla ja sirkustaiteella luomme kuvaa suomalaisuudesta. Tarkoitus ei ole tarjota vain viihdettä, vaan ohjelmaa, joka liikauttaa katsojia ja antaa ajatuksia, avaus- ja väliaikanumeroiden tuottaja Anna-Maija Eräkangas kiteyttää.

Semifinaalin ja finaalin puvut on suunnitellut Suomen kansallisoopperan pukusuunnittelija Erika Turunen. Hän on suunnitellut esityksiin 70-80 asua, joita parhaillaan ommellaan Ylen ja Kansallisoopperan puvustamoissa. Juontajien asuja ovat suunnitelleet Turusen lisäksi myös Anssi Tuupainen ja Teemu Muurimäki.

Semifinaalin väliaikanumeron ovat käsikirjoittaneet Tiina Puumalainen ja Matti Paloniemi, joka myös ohjaa esityksen. Estradille nousevat muun muassa laulaja Johanna Rusanen, kitaristi Marzi Nyman, tanssiryhmä Tsuumi ja Finnish Vocal Ensemble -kuoro, jonka riveissä laulavat muun muassa Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen.

Semifinaalin avausnumero koostuu harmonikkataiteilija Johanna Juholan säveltämästä musiikista sekä tanssiesityksestä, jonka koreografian ovat laatineet esityksessä myös tanssivat Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Hakamäentien rakennustyöt jatkuvat Areenan ympäristössä myös viisuviikkojen ajan. Räjäytystyöt kuitenkin keskeytetään.

Lue Euroviisuista lisää Linda Pukan blogista:http://www.mtv3blogi.com/viisufriikki/

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.