Presidentin kanslialta väkevä lausunto Ryanairin pakkolaskusta Minskiin: "EU:lta tarvitaan vahva reaktio"

Tasavallan presidentin kanslia on julkaisut voimakkaan lausunnon liittyen Ryanarin lennon pakkolaskuun Valko-Venäjän Minskiin.

Valko-Venäjän viranomaiset määräsivät Ateenasta Vilnaan matkalla olleen Ryanairin lennon laskeutumaan Minskiin kesken matkan pommiuhkaan vedoten. Koneessa ollut oppositioaktivisti Roman Protasevitsh pidätettiin koneen laskeuduttua kentälle. Opposition mukaan pakkolaskun tavoitteena oli Protasevitshin pidättäminen.

Suomen lausunnossa Valko-Venäjän viranomaisilta vaaditaan täyttä selvitystä tapahtumista. Lausunnossa todetaan myös, että tapauksesta tarvitaan pikaisesti perusteellinen kansainvälinen tutkimus ja voimakas reaktio EU:lta.

Eurooppaministeri Tuppurainen: "Järkyttävää"

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kutsuu oppositioaktivistin kiinniottoa Minskin lentokentällä "erittäin järkyttäväksi".

Tuppurainen on jakanut Twitter-tilillään BBC:n uutisen aiheesta ja kirjoittaa englanniksi, että tapaus on välittömästi tutkittava perusteellisesti ja kaikille matkustajille on taattava turvallinen matka määränpäähänsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja