Mainos

Euroopan korot lähellä toisiaan

Euroopan korot lähentyvät toisiaan sen jälkeen, kun Italia päätti eilen laskea diskonttokorkoaan 5 prosentista neljään. Italian keskuspankin päätös syntyi päivä sen jälkeen, kun EU-maiden johtajat olivat epävirallisessa huippukokouksessaan Itävallassa peräänkuuluttaneet alhaista korkotasoa.

Italian koronlaskun jälkeen vain Irlannilla on muita EU-maita korkeampi korkotaso. Tärkein ohjauskorko eli diskonttokorko on Irlannissa 4,94 prosenttia. Italian valtiovarainministeri Carlo Azeglio Ciampi oli tiistaina tyytyväinen keskuspankin koronlaskupäätöksestä. Ciampin mukaan Euroopan on tehtävä kaikkensa talouskasvun käynnistämiseksi.

Myös Euroopan keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg iloitsi kaksi viikkoa sitten korkotason laskusta EU-maissa. Duisenbergin mukaan korkotaso oli Euroopan talous- ja rahaliiton Emun maissa lokakuussa keskimäärin 3,8 prosenttia. Emu alkaa 1. tammikuuta 1999 ja tuolloin korkotason arvioidaan olevan 3,3 prosenttia. Tällä tasolla korot ovat tällä haavaa Saksassa, Ranskassa ja Benelux-maissa.

Suomessa korkotaso on 3,4 prosenttia, Itävallassa 3,2, Portugalissa 4 ja Espanjassa 3,75 prosenttia. Viimeistään pari viikkoa ennen vuodenvaihdetta korkotason on oltava sama kaikissa Emu-maissa. Muussa tapauksessa on olemassa vaara, että valuuttakeinottelijat saavat suuria voittoja korkoerojen vuoksi. Euroopan keskuspankkien johtajat tapaavat seuraavan kerran ensi tiistaina Frankfurtissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.