Euroedustaja Korhola vei käräjille kadonneen todisteteräaseen

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola joutui selkkaukseen Vantaan käräjäoikeuden turvatarkastuksessa, koska oli viemässä poliisin kadottamaa monitoimityökalua oikeuden eteen todisteeksi.

MTV3:n Viihdeuutisten tietojen mukaan europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola joutui välikohtaukseen turvatarkastajan kanssa Vantaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Tilanteen nähneen silminnäkijän mukaan Eija-Riitalla oli kassissaan monitoimityökalu, jossa oli pieni teräase. Europarlamentaarikko näytti esinettä oikeuden turvatarkastajalla, joka vaati saada sitä itselleen.

Turvatarkastaja ei suostunut aluksi päästämään Eija-Riittaa käräjäoikeuteen monitoimityökalun kanssa, koska teräaseiden ja muiden vastaavien vieminen käräjäsaleihin on kiellettyä.

MTV3:n Viihdeuutiset tavoitti Eija-Riitan kommentoimaan, miksi hän yritti viedä monitoimityökalua käräjille.

– Kyseessä oli monitoimityökalu, joka on parlamentin lahja. Olin viemässä sitä todistuskappaleeksi oikeudenkäyntiin, jossa ihmistä syytettiin sen hallussapidosta. Vein sen todisteeksi, koska poliisi oli kadottanut todistusaineistostaan vastaavanlaisen, Eija-Riitta kommentoi Viihdeuutisille.

– Kyseessä ei siis ollut missään nimessä veitsi vaan monitoimityökalu, jossa on pienen terän lisäksi muun muassa pihdit, ruuvimeisseli ja viila, hän tarkentaa.

Turvatarkastaja ja Eija-Riitta kävivät tovin keskustelua asiasta, jonka päätteeksi meppi pääsi viimein todisteeksi tarkoitettu monitoimityökalu mukanaan jatkamaan matkaansa käräjäsaliin. Vantaan käräjäoikeuden tietojen mukaan oikeudenkäynti ei liittynyt Eija-Riittaan vaan hän oli jutussa vain kuultavana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat