Euroedustaja Eija-Riitta Korhola kerää oksennuspusseja

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo MTV3.fin Studio55-sivuilla erikoisesta harrastuksestaan.

Korhola on keräillyt lentoyhtiöiden oksennuspusseja vuodesta 1994 lähtien. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluu satoja pusseja, joita myös tuttavat ja tuntemattomat ovat tuoneet Korholalle matkoiltaan.

– Olin töissä Kirkon Ulkomaanavussa. Siihen aikaan tein paljon töitä Kuustosen Mikon kanssa, ja olimme matkalla Brasilian katulasten luo, kun tein menolennolla muistiinpanoja ja suunnitelmia oksennuspussin kylkeen. Mikko signeerasi sen ja piirsi itsestään kuvan, ja se jäi mukaan, Korhola kertoo harrastuksensa ensiaskeleesta.

Kun Korhola huomasi, että eri lentoyhtiöillä on erilaisia oksennuspusseja, hän alkoi kerätä niitä lisää. Aluksi Korholalla oli vain omilta matkoilta tuotuja pusseja, mutta sittemmin homma on hänen omien sanojensa mukaan levinnyt kirjaimellisesti käsiin.

– Työkaverit tuovat matkoiltaan pusseja, ja jopa tuntemattomat suomalaiset lähettelevät minulle niitä. Kun äskettäin pyysin kollegoilta varta vasten näitä seuraavaa näyttelyä varten, tunnustin kutsuvani oksennuspussien keräilyharrastustani ”vomitologia-menettelyksi” (vrt. EU:n komitologiamenettely) – siitä on riemua riittänyt.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat