Mainos

Euran Daltoneille lisää vankeutta

Euran Daltoneiksi nimetyt Koistisen veljekset ovat saaneet rötössarjansa viimeiset tuomiot Turunseudun käräjäoikeudessa. Kolme vanhinta tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, nuorin ehdolliseen.

Veljessarjan vanhimmat eli Leevi Koistinen ja Erkki Koistinen tuomittiin 10 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Pekka Koistinen sai 1 vuoden 2 kuukauden ehdottoman vankeustuomion. 16-vuotias Lasse Koistinen selvisi 1 vuoden ehdollisella vankeusrangaistuksella. Lisäksi he joutuvat maksmaan lähes 800 000 markan korvaukset. Tuomiot tulivat paristakymmenestä murrosta ja varkaudesta, lähinnä huoltoasemien seteliautomaatteihin. Mukana oli tosin myös Maskun postiin tehty, törkeäksi luokiteltu murto.

Kaikkiaan Koistisen veljekset ovat tehtailleet satakunta rikosta, joita on käsitelty kolmessa eri käräjäoikeudessa. Daltonit ovat kertoneet rikollisen toimintansa alkaneen siksi, että suuressa 11-lapsisessa perheessä oli puutetta jopa ruoasta.

Juttu hovioikeuteen

Euran Daltonien tuomitseminen on ollut käräjäoikeuksille ongelmallinen tehtävä. Rikoksia on käsitelty samanaikaisesti Rauman, Turun ja Turunseudun käräjäoikeuksissa. Periaatteena on ollut, että kukin oikeus päättää tuomioistaan itsenäisesti. Rangaistukset eivät kuitenkaan ole suoraan yhteenlaskettavissa. Nyt viimeisenä tuomionsa antanut Turunseudun käräjäoikeus pyrki ottamaa huomioon aikaisemmin annetut tuomiot. Ongelmaksi jäi kuitenkin edelleen ehdollisina ja ehdottomina annettujen tuomioiden suhde toisiinsa.

Jutun kaikki osapuolet ovatkin ilmoittaneet valittavansa käräjäoikeuksien ratkaisuista hovioikeuteen. Yhtenä syynä on luonnollisesti halu saada muutoksia rangaistuksiin, mutta toisaalta toivotaan, että hovioikeus käsittelisi koko rikosvyyhden yhtenä asiana, jolloin siitä saataisiin myös yksiselitteiset tuomiot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.