Mainos

EU peruutti ydinneuvottelun Iranin kanssa

EU ilmoittaa perunneensa ydinenergianeuvottelut Iranin kanssa, koska maa on jatkanut uraanin rikastamista. Iran puolestaan katsoo, että sillä on oikeus rikastaa uraania rauhanomaisiin tarkoituksiin.

Ranska, Britannia ja Saksa ovat peruuttaneet Iranin kanssa suunnitellun ydinenergianeuvottelun, ilmoittaa Ranskan ulkoministeriö. EU-kolmikon ja Iranin oli määrä istua neuvottelupöytään 31. elokuuta. Neuvottelu peruutettiin, koska Iran on jatkanut uraanin rikastamista.

- Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Iranin kanssa ei pidettäisi mitään (neuvottelu)yhteyttä, ministeriön tiedottaja sanoi.

Iran arvosteli EU-kolmikon ratkaisua. Iran katsoo, että sillä on ydinsulkusopimuksen jäsenenä oikeus rikastaa uraania rauhanomaisiin tarkoituksiin. Maa on toistuvasti torjunut syytökset siitä, että se havittelisi ydinenergiaohjelman varjolla ydinasetta.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA vaati kaksi viikkoa sitten Irania keskeyttämään ydinpolttoaineen kehittämisen. IAEA:n on määrä selvittää syyskuun alkuun mennessä, noudattaako Iran ydinsulkusopimusta.

EU-kolmikko on pyrkinyt ratkomaan Iranin ydinohjelmaa koskevaa kiistaa neuvotteluteitse, mutta vuoropuhelu ajautui vaikeuksiin Iranin peruttua viime marraskuussa antamansa lupauksen jäädyttää ydinhankkeensa neuvottelujen ajaksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.