EU-parlamentin puhemies David Sassoli on kuollut – Sanna Marinilta syvä osanotto

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli on kuollut. Asiasta kertoo hänen edustajansa Roberto Cuillo Twitterissä. Sassoli oli kuollessaan 65-vuotias.

Cuillon mukaan Sassoli kuoli tänään alkuyöstä Italian Avianossa, jossa hän oli sairaalahoidossa. Hautajaisten paikka ja aika kerrotaan tulevien tuntien aikana.

Maanantaina kerrottiin, että Sassoli on ollut sairaalahoidossa Italiassa tapaninpäivästä lähtien ja kaikki hänen viralliset työmenonsa oli peruttu tämän vuoksi. Sassolin kerrottiin kärsivän vakavasta komplikaatiosta, joka liittyy immuunijärjestelmän toimintahäiriöön.

Uutistoimisto AFP:n mukaan puhemies joutui sairaalaan myös viime syyskuussa. Tuolloin häntä hoidettiin useita viikkoja keuhkokuumeen vuoksi.

EU-parlamentin täysistunnossa ensi viikolla on määrä pitää puhemiesvaali, sillä viisivuotinen EU-vaalikausi on edennyt puoliväliinsä.

Vaalikauden alussa poliittiset ryhmät sopivat, että puhemiehen tehtävä siirtyisi 2,5 vuoden jälkeen sosiaalidemokraattien ryhmältä keskustaoikeistolaiselle EPP-ryhmälle.

Puhemiehistö valitaan kuitenkin äänestyksellä täysistunnossa. EPP:n ehdokas uudeksi puhemieheksi on maltalainen Roberta Metsola, jolla on suomalainen aviomies.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmaisee syvän osanottonsa viime yönä kuolleen puhemies David Sassolin perheelle ja läheisille. Tviitissään Marin kuvaa Euroopan parlamentin puhemiehen Sassolin olleen suuri eurooppalainen, joka omisti elämänsä demokratialle.

Myös moni muu eurooppalainen poliitikko on esittänyt tänään surunvalittelunsa. Esimerkiksi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ilmaissut syvän surunsa Sassolin kuolemasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja