EU on varautunut Venäjän kaasutoimitusten täydelliseen katkaisuun, sanoo talouskomissaari

EU-maille komissiolta tiukka ukaasi, jotta kaasu riittää – professori kertoo MTV:lle, miten Eurooppa aikoo selvitä energiakriisitalvesta 8:08
EU-maille komissiolta tiukka ukaasi, jotta kaasu riittää – professori kertoo MTV:lle, miten Eurooppa aikoo selvitä energiakriisitalvesta.

Euroopan unioni on hyvin varautunut, vaikka Venäjä lopettaisi täysin kaasutoimitukset, vakuutti EU:n talouskomissaari Paolo Gentiloni lauantaina.

– Emme pelkää Putinin päätöksiä. Vaadimme, että Venäjä noudattaa sopimuksia, mutta jos se ei niin tee, olemme valmiita toimimaan, Paolo Gentiloni sanoi puhuessaan toimittajille talousfoorumin yhteydessä.

Venäläisyhtiö Gazprom kertoi perjantai-iltana, että Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 1 -kaasuputki pysyy suljettuna, kunnes putkijärjestelmän turbiini on korjattu. Kaasutoimitusten oli määrä alkaa lauantain vastaisena yönä.

Gentilonin mukaan Euroopan kaasuvarastot ovat tällä hetkellä noin 80-prosenttisesti täynnä, vaikka tilanne vaihteleekin maittain.

– Euroopan on tavoiteltava strategiaa, jossa se käy taloudellisin asein Ukrainan miehitystä vastaan. Me tuemme Ukrainaa. Meidän on tehtävä se vieläkin tehokkaammin, Gentiloni sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat